SJC bezorgt Ajax vierde verlies op rij

Hoewel er niets meer op het spel staat voor derdedivisionist Ajax, lijkt de ploeg van Yuri Rose het seizoen in mineur af te sluiten. Op bezoek bij laagvlieger SJC leden de Amsterdammers de vierde nederlaag op rij: 2-1.

Vooraf kon Rose puzzelen vanwege de absenties van meerdere geblesseerde basisspelers. Zo startte Ruben Zandwijken in de lat en kon hij na vijf minuten opgelucht ademhalen toen Rick van Dijk rakelings over kopte. Dat was de opmaat voor een levendige eerste helft. Daar had Ajax ook zijn aandeel in, want bij de eerste serieuze aanval was het in de negende minuut raak. Uit een voorzet van Mitchell Burgzorg opende Ricardo Fransberg de score: 0-1.

Enkele minuten later had Fransberg ook zijn tweede op zijn schoen, maar schoot de bal recht in de handen van doelman Bjorn Haggerty. Het enthousiast spelende SJC had zijn antwoord paraat. Een fantastische pegel van Wesley Haasnoot, die laconiek uitverdedigen afstrafte, betekende de gelijkmaker. Dit leek de Noordwijkers nog meer motivatie te geven. Haasnoot kwam vlak daarna een teenlengte tekort om de 2-1 binnen te tikken en Stef van der Zalm mikte te hoog.

De gedrevenheid die SJC etaleerde werd zo nu en dan gemist aan Amsterdamse zijde. Wel spatte een knal van Ralph Jurka uiteen op de onderkant van de lat. Vlak voor rust kwam de thuisploeg alsnog aan de leiding. Zandwijken duwde Haasnoot heel opzichtig omver, zag dit bestraft worden met een penalty en Jordy Groot verzilverde deze: 2-1.

In de tweede helft hing SJC wat meer achterover. Ajax mocht het initiatief nemen, maar kwam niet verder dan een schot in het zijnet van Jurka of een uithaal van Bart Spil centimeters naast. De bezoekers leken op jacht te gaan naar een gelijkmaker (en misschien meer) totdat ze zichzelf in de vingers sneden toen Mitchell Burgzorg met zijn tweede gele kaart alvast kon gaan douchen. Ondanks het inbrengen van Sonny Pronk bleef het qua scoringskansen veel te mager wat Ajax liet zien.

De Amsterdammers hebben nog één kans om het seizoen op een positieve manier af te sluiten. Dan moet er in de laatste thuiswedstrijd gewonnen worden van VVOG. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)