SJC drukt hekkensluiter De Dijk dieper in de zorgen

De Dijk komt in de Derde Divisie nog altijd niet van de laatste plaats af. De ploeg van Kees Oostermeijer verloor opnieuw een degradatiekraker: SJC was de hekkensluiter met 2-1 te slim af.

De nederlaag was absoluut niet nodig geweest, volgens doelman Nick Borgman. “We waren veel beter. Ik denk dat we een stuk of vijftien kansen hebben gehad”, zei hij, doelend op een paar grote mogelijkheden voor onder meer Kubilay Koylu en Mick Christophersen. “We hebben een jong team en willen graag, maar een wedstrijd op slot gooien kunnen we helaas niet. Hier viel echt meer te halen.”

De sluitpost werd zelf na acht minuten al geklopt toen Stef van der Zalm profiteerde van een miscommunicatie tussen Borgman en Bilal Amarzagouiu. Dertig minuten later kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. Een afgeslagen hoekschop kwam terecht bij Jawhar Ahannach, die vanaf de rand van het strafschopgebied diagonaal raak schoot: 1-1.

Tijdens de rust kregen de spelers te horen dat concurrent Achilles’29 verrassend van Ajax had gewonnen (2-1). “Daardoor dachten wij ook: nu moeten we winnen. Er kwam iets meer druk op de wedstrijd”, vervolgde Borgman. Die druk bleek niet aan De Dijk besteed. Enkele minuten na de hervatting bracht Tom Duindam SJC weer aan de leiding. Van de 2-1 achterstand konden de bezoekers niet meer terugkomen, ondanks dat er genoeg kansen waren.

Borgman is bezig aan zijn laatste maanden in Schellingwoude. De 21-jarige sluitpost, die in september terugkeerde van een mislukt uitstapje naar Hercules, gaat op zoek naar een nieuwe club. “Het heeft niets met de laatste plaats te maken. Ik wil iets nieuws”, zegt hij. De keeper maakt het seizoen af bij De Dijk en neemt nu de tijd om een nieuw avontuur te zoeken voor komend seizoen. “Ik hoop op een club die mij als een belangrijke aanwinst ziet en waar ik beter kan worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Archieffoto: Orange Pictures