Home / Algemeen / Sjoerd Geers (DVVA) gaat vluchtelingen helpen in Griekenland

Sjoerd Geers (DVVA) gaat vluchtelingen helpen in Griekenland

Sjoerd Geers vertrekt begin januari naar het Griekse eiland Lesbos om daar samen met organisatie Because We Carry vluchtelingen te helpen. De middenvelder van DVVA, die door een liesbreuk nog geen minuut in actie kwam dit seizoen, helpt van 8 tot 16 januari in het kamp Kara Tepe. “Daar worden kwetsbare mensen opgevangen die in andere kampen niet veilig zijn.”

De 23-jarige middenvelder zal de vluchtelingen met Because We Carry in het kamp voorzien van eten en door sport ook proberen te laten lachen. “Het is in ieder geval de bedoeling dat we via donaties geld inzamelen om voor duizend mensen eten te verzorgen. Naast de dagelijkse klussen moeten we ook activiteiten verzorgen voor de kinderen en jongeren in het kamp. Dat gaan we doen door middel van sport en spel, want naast de basiszorg is het ook belangrijk dat er weer een glimlach op de gezichten van de kinderen komt.”

Geers had door zijn blessure meer tijd om over de belangrijke zaken in het leven na te denken en raakte via vrienden geïnspireerd om zich hiervoor in te zetten. “Ik ben het afgelopen jaar veel geblesseerd geweest en ook begonnen aan een vaste baan. Ik zit in een ritme en omdat ik geen voetbal meer heb, is er tijd voor andere dingen. Het kriebbelde al een tijdje bij mij, want er gebeurt zoveel in de wereld. Ik vind dat mensen dan moeten opstaan en de helpende hand moeten bieden. Een oud-collega van mij heeft twee weken geleden honderden jassen verzameld en is met een camper naar Griekenland gereden. Ook mijn vriendin is er al geweest. Dat inspireerde mij. Wij hebben in Nederland niets te klagen in onze warme huizen en ik vond het tijd om te gaan helpen.”

Naast het helpen van vluchtelingen hoopt Geers ook binnenkort zijn teamgenoten bij DVVA weer van dienst te kunnen zijn. “Met DVVA gaat het helaas minder. We hebben een nieuwe trainer (Jeroen Smakman, red.), die een andere tactiek hanteert met meer voetbal. Dat gaat met vallen en opstaan en helaas de laatste tijd vooral met vallen. Ik ben afgelopen maandag geopereerd en ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer fit te worden, zodat ik dit seizoen nog van waarde kan zijn voor DVVA.”

De voetballer van DVVA liet op zijn Facebook-pagina weten nog opzoek te zijn naar donateurs:
Voor meer vragen kun je mailen naar sjoerdgeers@gmail.com

Verslag: Jurgen Boegborn