Slecht De Dijk ten onder in Maassluis

In de Tweede Divisie heeft De Dijk geen vervolg kunnen geven aan de zege van vorige week tegen Barendrecht. De ploeg van Jochem Twisker verloor met 2-1 van Excelsior Maassluis en zag in de slotfase ook nog twee spelers (Tayeb en El Aamrani) de rode kaart krijgen.

“Het was slecht. Meer dan slecht zelfs”, zei trainer Jochem Twisker na de vijfde nederlaag van het seizoen. “Van beide kanten trouwens. Het was een wedstrijd die Tweede Divisie onwaardig was. Misschien niet eens Derde Divisie-waardig.”

De Dijk trad aan zonder de geschorste Frank Schilder. Hij zat de eerste van zijn zes wedstrijden schorsing uit, maar mag woensdag wel spelen tegen Ajax. Daar tegenover stond de van een schorsing teruggekeerde Nick Kuipers. Ahahaoui, Wiltenburg en Zwarthoed zijn nog steeds geblesseerd.

Na 27 minuten was de uit zijn doel gekomen Jeroen Verhoeven kansloos op de lob van Jeremy Moreno, maar nog rust rust was de opgelopen achterstand hersteld door een treffer van Nabil el Gourari. Vlak na rust leek een nieuwe achterstand in de maak. Kevin Dercks schoot een strafschop echter hoog over. Toch viel niet veel later de winnende treffer. Verhoeven keerde eerst nog een inzet van Kleijweg, maar was vervolgens kansloos op de rebound van verdediger Daan Smith (1-2).

In de slotfase raakte De Dijk nog twee man kwijt. Eerst kreeg Tayeb onterecht de rode kaart van scheidsrechter Blank wegens een duw tegen Walter Bennett nadat er een overtreding op hem gemaakt was. In de blessuretijd mocht ook El Aamrani naar de kleedkamer wegens een tweede gele kaart.

Twisker: “Ik denk niet dat die jongens al met het duel tegen Ajax bezig waren. Ik heb er de afgelopen dagen niemand over gehoord. Dat zal vanaf morgen wel gaan leven. We zijn gewoon te wisselvallig dit seizoen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto Tweede Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)