Slecht weer en resultaat voor Pancratius

Het regende dat het goot toen Pancratius thuis aantrad tegen VVIJ uit IJsselstein. De ploeg uit Badhoevedorp kon vandaag een belangrijke slag slaan, aangezien de directe concurrenten Zeeburgia en Hercules tegen elkaar speelden. Het werd echter een teleurstellende middag voor Pancratius. Ze verloren, met 2-3.

Pancratius begon de wedstrijd onrustig en had na luttele seconden alweer de bal verspeeld doordat keeper Roy Schut de bal over de zijlijn maaide. Het was de inleiding van een zwakke start van Pancratius wat al in de derde minuut een tegengoal opleverde, doordat Albert Peter Woest de bal simpel kon inkoppen. Pancratius schudde weliswaar een beetje wakker na die vroege domper, maar miste de scherpte om aanvallen af te ronden en in de 19de minuut was het opnieuw nummer tien Woest die uit een ingestudeerde vrije trap wist te scoren. 0-2. ‘Dat was onverwacht, en die goals gaven we te gemakkelijk weg.’, aldus Pancratius-trainer Ton Pronk.

Deze 0-2 tussenstand was dramatisch voor Pancratius, maar bleef niet lang op het scorebord staan want Bobby Bosma maakte simpel de aansluitingstreffer door wel heel klungelig uitverdedigen van VVIJ en de 1-2 was een feit. De wedstrijd was een aaneenrijging van slordigheden en stevige regenbuien, en in de 32ste minuut leidde zo’n slordigheid tot weer een doelpunt. Syrano Morrison nam de bal aan aan de rechterflank en passeerde per abuis de linksachter van VVIJ. Morrison rende vervolgens harder dan de achtervolgende verdedigers, en kon zo het strafschopgebied in rennen, en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek binnen. 2-2. Pancratius ging nog op zoek naar een derde treffer om de ommekeer compleet te maken, maar kwam niet verder dan een gevaarlijk afstandsschot van Justin Ruyter en de teams gingen met 2-2 de rust in.

De tweede helft begon Pancratius in het witte uitshirt, omdat het thuisshirt in de eerste helft zeiknat was geregend. In dit shirt kon de thuisploeg de stijgende lijn echter niet doorzetten en het was opnieuw VVIJ dat een sterke start maakte en tien minuten na de rust opnieuw de leiding nam. Het was wederom Albert Peter Woest die het net vond, na een mooi uitgetikte aanval van de club uit IJsselstein. Pancratius ging vervolgens hard op jacht naar een doelpunt maar ook met de ingevallen Jaap Smeeing konden ze het doel niet vinden. Clubtopscorer Tony Schreurs kreeg nog een aantal enorme kansen, maar verzuimde tot tweemaal toe om oog in oog met de keeper de bal in het net te schieten.

Ton Pronk was na afloop dan ook teleurgesteld en was zich bewust van de dure punten die Pancratius hier liet liggen, ‘We wisten van tevoren natuurlijk dat de concurrenten elkaar zouden treffen en dat we vandaag konden inlopen, en dan is het zeker teleurstellend dat we daar geen gebruik van kunnen maken.’