Slechte eerste helft breekt Legmeervogels op uit bij DEM

In de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels uit bij DEM een nederlaag geleden. Het werd in Beverwijk 4-2. Na een slechte eerste helft stonden de bezoekers bij rust al met 3-0 achter.

Er hing in de eerste helft een loomheid over het elftal van Jack Honsbeek. De ploeg uit Uithoorn stapelde fout op fout. Na acht minuten was het al raak voor de thuisclub. Roel Pistra van DEM werd door de verdediging van Legmeervogels geen strobreedte in de weggelegd en hij kon gemakkelijk DEM aan de leiding brengen.

20161002 DEM Legmeervogels Keeper DEM

Het bleef kommer en kwel voor het elftal van Jack Honsbeek. In de twintigste minuut werd de score verdubbeld via Jesse Arends, na een foutenfestival in de Legmeervogels-defensie. Trainer Honsbeek had dankzij een korte onderbreking vanwege dreigend onweer de kans om zijn ploeg weer op de rit te krijgen. Het was tevergeefs. Aan de 3-0 ging foute breedtepass in de verdediging van bezoekers vooraf. Rik Stals was er als de kippen bij om de fout af te straffen. Legmeervogels mocht haar handen dicht knijpen met ‘slechts’ een 3-0 achterstand.

De benutte strafschop van Dennis Bakker kon een nederlaag voor Legmeervogels niet voorkomen

Na tien minuten in de tweede helft leek Legmeervogels wakker te worden en nam het zowaar het initiatief. Na een uur spelen werd het betere spel beloond met een treffer van invaller Damien de Vegt, na goed voorbereidend werk van Lulinho Martins. Na deze treffer bleven de bezoekers de boventoon voeren en werd DEM gedwongen om zich ver terug te laten zakken. In de 70ste minuut kwam zelfs de aansluitingstreffer. Martins werd neergehaald binnen de zzestien meter. Dennis Bakker benutte het buitenkansje.

Lulinho Martins was goed voor een assist en veroorzaakte de penalty

DEM was duidelijk even het spoor bijster, maar kon een klein kwartiertje voor tijd toch voor de beslissing zorgen. Rik Stals tekende voor zijn tweede van de middag. De bezoekers kreeg nog één kans via Dennis Bakker, maar die kwam een teenlengte tekort om opnieuw de aansluitingstreffer te maken. Zo leed de ploeg van Jack Honsbeek na twee overwinningen weer een nederlaag.

Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.