Home / Algemeen / Slechte generale voor JOS: “Zondag staan wij er gewoon tegen Westlandia”

Slechte generale voor JOS: “Zondag staan wij er gewoon tegen Westlandia”

In aanloop naar de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker, zondag tegen derdedivisionist Westlandia, beleefde JOS/Watergraafsmeer een slechte generale repetitie. De ploeg van Cor ten Bosch verloor op eigen veld met 1-2 van eersteklasser CSW. Toch staat dit volgens hem los van de bekerwedstrijd komend weekend.

Ten Bosch erkende dat het tegenviel was wat zijn ploeg liet zien. Ondanks dat de Amsterdammers slechts twee weken in de voorbereiding zijn en tegen CSW hun tweede oefenpot speelden, nadat afgelopen weekend FC Abcoude (2-0) werd verslagen. “Iedereen houdt toch een klein beetje de handrem erop, want zondag moet het gebeuren. Die wedstrijd komt voor ons heel snel. Westlandia is zes weken bezig, wij zijn net begonnen. Het is allemaal nog een beetje zoeken en proberen.”

Tegen de nummer vijf van de zondag Derde Divisie afgelopen seizoen staat er gelijk iets op het spel. De oefenmeester kent de club nog uit zijn tijd bij AFC. “In mijn eerste jaar werd Westlandia kampioen van de Hoofdklasse. Toen hadden ze een topseizoen”, herinnert Ten Bosch zich. De grote man van de Naaldwijkers destijds? Raily Ignacio, momenteel de spits van AFC. “Maar het jaar daarop wonnen wij twee keer van ze.”

De wedstrijd tegen CSW, waar een 1-0 voorsprong (doelpunt Davey Claus) uit handen werd gegeven, was voor sommige JOS-supporters een déjà vu van afgelopen seizoen, waarin ook kans op kans werd gemist en de eersteklasser uiteindelijk met lege handen achterbleef. “We hebben pas een paar trainingen in de benen, dus ik kan niet teveel verwachten. In deze fase is het altijd rommelig omdat je aan elkaar moet wennen. We willen ook iets nieuws proberen, sneller vooruit voetballen. Daar hebben we veel moeite mee.”

De onwennigheid is volgens Ten Bosch geen excuus voor wanneer Westlandia zondag op bezoek komt. “Ik verwacht niet dat we op honderd procent zitten, dat kan ook niet. Maar wij gaan er zondag wel een wedstrijd van maken. We gaan van onze eigen kracht uit. En het is een thuiswedstrijd, leuk voor de club en de spelers. Zondag staan wij er gewoon. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dat komt goed.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)