Slechte middag RODA ’23 na nederlaag tegen Hillegom

RODA’23 heeft in de zondag tweede klasse B op eigen veld met 1-3 verloren van Hillegom. De bezoeker gaan nu over de ploeg uit Bovenkerk heen op de ranglijst.

Na zeven minuten was het al raak voor Hillegom. Een lange bal richting aanvaller Mustafa Onderoglu  werd verkeerd ingeschat door keeper Daan Stevens die hem vervolgens moeizaam en ongelukkig kon verwerken. De bal belandde voor de voeten van Christian Nederpel die simpel de bal in het lege doel kon werken (0-1).

Is dit eerlijk? Wie wint het kopduel?

RODA, dat wel meer balbezit heeft, kan maar geen grip op de wedstrijd krijgen. De beste kansen zijn dan ook voor de bezoekers. Nederpel had de 0-2 op zijn schoen maar oog in oog met doelman Stevens kwam de keeper als winnaar uit het duel.

Na een half uur komt de ploeg van Marco Bragonje toch op gelijke hoogte. Aanvoerder Stef Leliveld speelt Damien de Vegt aan die vervolgens knap wegdraait en de bal vanaf achttien meter binnen schiet (1-1).

Damien de veegt zorgt voor de gelijkmaker

Na rust mag RODA het spel maken maar de kansen zijn aan Tim Englen, De Vegt en Leliveld niet besteed. Na ruim een kwartier een opmerkelijk moment in het strafschopgebied van Hillegom. Verdediger Jasper Boot krijgt de bal via een stuiter de bal op zijn hand. Scheidsrechter Dam staat er met neus bovenop maar fluit niet. “Het was niet opzettelijk” was zijn commentaar na afloop.

2

De Bovenkerkers zijn daarna even de weg kwijt en staat niet goed op te letten als middenvelder Jim Pijpers de bal over de defensie van de thuisploeg heen speelt en daarmee spits Kenny Smit oog in oog met Stevens zet. De Hillegommer faalt niet en bezorgt zijn ploeg een 1-2 voorsprong.

1

Een kwartier voor tijd is het duel beslist als Onderoglu de 1-3 mag maken. De ploeg van Bas Naber pakt dus de drie punten en gaat RODA’23 voorbij op de ranglijst.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.