Slechte tweede helft breekt Legmeervogels op tegen Hillegom

In de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels uit bij sv Hillegom een ruime nederlaag geleden. De ploeg van Jack Honsbeek verloor met 3-0 van de nummer drie. Legmeervogels blijft wel keurig in de middenmoot staan met tien punten uit negen wedstrijden.

Op een goed gevuld Sportpark Zanderij (zo’n 500 toeschouwers) kregen de bezoekers wel in de eerste minuut gelijk een goede mogelijkheid. Lulinho Martins ging na een goede actie voor eigen succes, terwijl Jordy de Groot en Damien de Vegt volkomen vrij stonden om van dichtbij te scoren. Aan de andere kant redde Legmeervogels-keeper Donovan Partosoebroto een inzet van Jeroen Dedel.

20161106-hillegom-legmeervogels-foto-ronald-bakker-damien-de-vegt-5

Het spel ging in de beginfase op en neer. Dennis Bakker was ook dicht bij een treffer na een fraaie steekpass van Sebastiaan van Dijke. Maar de aanvaller kreeg de bal onvoldoende onder controle. Na het eerste kwartier kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Hillegom was feller. Veel duels werden verloren door de bezoekers. Kort voor rust kwam Hillegom op voorsprong door een doelpunt van Jeroen Bakker uit een corner. Hij worstelde zich door de Legmeervogels-defensie en kon van dichtbij raak schieten. 1-0 was tevens de ruststand.

20161106-hillegom-legmeervogels-foto-ronald-bakker-stefan-tichelaar-3

In de tweede helft kwam Legmeervogels er nauwelijks meer aan te pas. Het was wachten op de 2-0 en die kwam er ook. De geheel vrijstaande Nick van Staveren kopte van dichtbij raak. Legmeervogels kreeg nog een kansje, maar Joey Sack kopte recht in de handen van Hillegom-doelman Daan Ruigrok. Twintig minuten voor tijd werd het duel beslist. Een voorzet van Jeroen Dedel werd door Mitchell van der Paard in het doel gewerkt. Hierna mocht Legmeervogels van geluk spreken dat Hillegom slordig om ging met de kansen. Ook een aantal goede reddingen van Donovan Partosoebroto voorkwamen een grotere nederlaag van Legmeervogels.

20161106-hillegom-legmeervogels-foto-ronald-bakker-luchtduel

Het hoogtepunt van de middag was vijf minuten voor tijd. A-junior Job Schoonderbeek, die genoodzaakt is te stoppen met voetballen vanwege een zeldzame oogziekte, mocht zijn debuut maken voor Hillegom. Lees hier het verhaal van onze collega’s van Voetbal in de Bollenstreek.

Jack Honsbeek was duidelijk over de nederlaag tegenover Voetbal in de Bollenstreek: “Als je de afspraken niet nakomt, loop je achter de feiten aan. De eerste helft hadden we gewoon twee goals moeten maken. Vooral die in de eerste minuut was een honderd procent kans. Het zijn details, maar het kan de wedstrijd zomaar een ander beeld geven. Hillegom is een ploeg die altijd aanvalt. Daar hadden wij dan nog meer gebruik van kunnen maken. Maar in de tweede helft kwam het er niet meer van en verliezen we terecht de wedstrijd.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.