Slechts acht kilometer en een punt is het verschil: HBOK – Monnickendam

Komend weekend staat er een echte derby op het programma. Een wedstrijd waar al weken naar uitgekeken wordt. In de zaterdag tweede klasse A treffen de buren HBOK en Monnickendam elkaar. Uiteraard is dat onze wedstrijd van de week. Onze camera staat zaterdag dus in Zunderdorp.

‘De grote derby” schrijft Monnickendam op Facebook. En zo zal het bij HBOK ook zeker gezien worden. Het enige dat er tussen de clubs ligt is Broek op Waterland. Meer dan acht kilometer is het niet. “Een dorp overslaan en je bent er”, zegt Monnickendam- voorzitter Nico Lammers.

Lammers: “Een paar jaar geleden was het nog echte rivaliteit. Dat scherpe is er nu een beetje van af. Dat kwam toen vooral omdat er wat spelers van Monnickendam naar HBOK gingen. Die pijn is wel verdwenen. Nu is het gewoon ene prachtige derby waar iedereen naar uit kijkt.” Luuk van Rheenen, Stefan Waterlander, Ramon Knemeijer en Robert Miedema maakte toen allemaal de overstap.

Foto Rob Beense: Op 1 december 2012 won HBOK met 1-3 bij Monnickendam
Foto Rob Beense: Op 1 december 2012 won HBOK met 1-3 bij Monnickendam

De strijd in de tweede klasse A is volledig open. HBOK, dat negende staat, heeft maar zes punten achterstand op koploper AMVJ. Monnickendam heeft een punt meer dan de ploeg uit Zunderdorp en staat zesde.

Vorig seizoen won HBOK met 1-3 bij Monnickendam en werd het in Zunderdorp 2-2. Twee weken geleden doorbrak de ploeg van Don Guezen de slechte reeks door met 3-1 te winnen van Zandvoort terwijl Monnickendam thuis met 2-5 verloor van BOL.

Onze wedstrijd van de week begint zaterdag in Zunderdorp om half drie. De samenvatting en reacties zijn zondagmiddag te zien.

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door Bras Carwash en Schilders-/afwerkingsbedrijf D. de Waart

Foto’s Rob Beense: HBOK won vorig seizoen met 1-3 bij Monnickendam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)