Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Slechts een punt voor Ajax tegen Harkemase Boys

Ajax en Harkemase Boys hebben dit seizoen ieder hun eigen worsteling om weg te komen uit de onderste regionen. Bij Ajax werd Detlef le Grand tijdens het seizoen vervangen door Sander Middelbeek, bij Harkemase Boys moest trainer Jan Piet Bosma deze week plaats maken. Ajax verschafte zichzelf dinsdag juist weer wat lucht, door op bijzonder knappe wijze Sportlust ’46 te verslaan. Kon Ajax dat een vervolg geven, of was er een schokeffect bij de Friezen?

Het eerste kwartier van de wedstrijd had niet veel om het lijf. Het eerste wapenfeit vond vlak daarna plaats, toen Tristan Buis uit de draai op doelman Jansema stuitte. Aan de andere kant schoot Kian Visser na een klein half uur op de paal. De bezoekers toonden meer bravoure en zorgden voor meer dreiging dan Ajax. Ook Jhurrey Margharita beproefde voor rust zijn geluk, maar stuitte op Virgil Deen. Nog 0-0 bij rust dus.

Na de thee was de eerste mogelijkheid voor Henny Bouius namens Harkema, zijn kopbal ging net over. Ajax kwam in de 54eminuut weer wat tot leven, toen Vicenzo Schep ruim over schoot na een prima aanval via Serghino Sanches. Een paar minuten later had dat duo ook een aandeel in de 1-0. Schep verspeelde de bal, waarna Sanches die weer terugveroverde. Hij begon aan een solo, die werd onderbroken met een duw. De bal ging op de stip en Jip Bartels zette Ajax op 1-0. Harkemase Boys leek het spoor even bijster, het moest zelfs verder met tien man nadat Joris Voest een tackle van achteren inzette op de ontsnapte Buis. Zo leek Ajax de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken, maar Ajax speelde gespannen en wist niet te profiteren van het overtal. De Friezen lieten zich daarentegen niet gek maken en werden steeds dreigender. En zo werd het dus nog 1-1. Een vrije trap van mark Bruintjes raakte de lat, maar de rebound was een prooi voor Bouius. Met een kopbal was Bernwout Beimers daarna zelfs nog dicht bij de 1-2, maar dat werd voorkomen door Deen.

Ajax en Harkemase Boys schieten beiden weinig op in hun poging om afstand te nemen van de onderste regionen. Er wacht nu een dubbel Paasprogramma, voor Ajax begint dat zaterdag met een bezoek aan VVOG. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)