Home / Algemeen / Slordig OFC laat zege liggen bij De Foresters

Slordig OFC laat zege liggen bij De Foresters

Voor OFC zit een kampioenschap in de eerste klasse A er dit seizoen niet meer in. De ploeg van Imdat Ilguy verloor op bezoek bij De Foresters met 2-0 en zag de achterstand op koploper JOS Watergraafsmeer hierdoor oplopen tot tien punten.

Op bezoek in Heiloo keken de Amsterdammers bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan. “Dat was tegen de verhouding in”, zei trainer Ilguy na afloop. “Zij kregen één kans en die scoren ze meteen. Wij lieten het na tot scoren te komen, terwijl we wel de betere ploeg waren. Dan is zo’n achterstand niet lekker, zeker als je het in de tweede helft recht moet zetten.”

In de tweede helft was OFC de betere, maar ging De Foresters er met de drie punten vandoor (0-2). Ilguy: “Na de rust waren wij constant aan de bal. We kregen kansen die er normaal gesproken in moeten. Voor leeg doel op de paal, een paar enorme missers. Achterin stonden we te slapen, voorin wisten we geen enkele kans te verzilveren. Als je dan niet scoort en twee tegentreffers krijgt, heb je het aan jezelf te wijten dat je hier geheel onterecht verliest.”

Door de 2-0 nederlaag is het verschil met koploper JOS Watergraafsmeer tien punten. Ilguy: “We geven het nog niet op. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen, waaronder tegen JOS. Het wordt een lastig verhaal, maar in het voetbal heb je altijd nog een klein kansje. We hadden goede zaken kunnen doen. Nu moeten we hopen dat er nog iets mogelijk is, al denk ik wel dat het gespeeld is.”

Nu koploper JOS Watergraafsmeer verder is uitgelopen, moet OFC naar de concurrentie kijken. Door de nederlaag is de rest dichterbij gekomen. De ploeg deelt de tweede plek nu met AFC ’34, terwijl De Meern en Elinkwijk op respectievelijk twee en drie punten naderen. Voor deelname aan de nacompetitie zijn de Amsterdammers echter al zeker, vanwege de tweede periodetitel.

Foto website De Foresters 

Send this to a friend