Sloterdijk wint tweede periodetitel

In de zondag vijfde klasse C heeft Sloterdijk de tweede periode op doelsaldo weten te winnen. Door de inhaalwedstrijd op bezoek bij Nieuw Sloten, dat de eerste periode had gewonnen, met 5-2 te winnen nemen de Amsterdammers de eerste plek in de tweede periode over van Waterloo.

Sloterdijk moest met minimaal drie goals verschil winnen om Waterloo op basis van een beter doelsaldo van de eerste plaats te verdrijven. En dat lukte de ploeg van Bert Reus. De wedstrijd op sportpark Nieuw Sloten, die in december vroegtijdig werd gestaakt, ging nog gelijk op tot de 2-2, maar daarna namen de gasten afstand. Doelpunten van Jorge Araujo, Mahmuthan Tamul, Yasin Develi en twee keer Ramazan Gun zorgden voor de 5-2 overwinning, net genoeg om de tweede periodetitel in de wacht te slepen.

“We deden precies wat nodig was”, aldus trainer Bert Reus. “De wedstrijd werd eerder gestaakt omdat een speler van ons werd weggestuurd en dit weigerde. Toen legde de scheidsrechter de wedstrijd stil. Zondag gingen we in de veertigste minuut verder met tien man en een 1-1 tussenstand. Dan is het knap als je alsnog vier keer scoort en de periodetitel pakt.”

Met de periodetitel is Sloterdijk sowieso verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. “Ik denk zeker dat de mogelijkheden voor promotie er zeker zijn. We hebben nu een smalle, maar wel kwalitatief goede selectie van veertien man, dus ik hoop dat we niet tegen blessures of schorsingen aanlopen. Dan proberen nog goed mee te doen in het slot van de competitie.”

De vijfde klasse C bestaat na het terugreken van twee teams nog maar uit tien elftallen. De periodes gaan dus maar over zes wedstrijden. De eerste periode was dus voor Nieuw Sloten telij Sloterdijk nu dus de tweede periode heeft. Door het terugtrekken van de twee teams zijn de periodestanden op onze site niet juist. Sorry voor het ongemak. De stand is uiteraard wel de juiste. Klik hier voor de stand en het programma van de vijfde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!