Smakman ook volgend seizoen aan het roer bij DVVA

Jeroen Smakman heeft ook volgend seizoen de touwtjes in handen bij zaterdag tweedeklasser DVVA. De club heeft het contract met de keuzeheer verlengd met een jaar. “Het is wel een beetje raar. Je bent een jongen van de club. Omdat je trainer wordt ben je ineens een passant, omdat je wel in contractbespreking moet.”

Na het vertrek van Sjaak Tersteeg naar WV-HEDW was Smakman, als assistent en trainer van het tweede elftal, in de zomer van 2016 de logische opvolger. De 42-jarige trainer was er na wat gesprekken met het bestuur en de spelersgroep uit. “De groep en de club hebben aan gegeven heel graag met mij verder te willen. Ook Elroy Kromheer de trainer van het tweede elftal blijft erbij. Een hele interessante combi om met hem samen te werken. Hij heeft veel ervaring als profvoetballer (FC Volendam red.) en het is een leuke en fijne gozer.”

Met de club heeft Smakman meerdere doelen voor volgend seizoen. “DVVA is een club die heel interessant is voor studerende jongens die aardig kunnen voetballen. Ik denk dat we daar nog wel stappen in kunnen maken. Gericht kijken wie we nou volgend seizoen nodig hebben. We hebben in ieder geval een paar goede karakters nodig. Ik vind wel dat we dat op dit moment een beetje missen.”

Smakman vindt dat zijn ploeg op dat gebied, ten opzichte van de top in de zaterdag tweede klasse A, momenteel nog tekort schiet. “We zitten in een sterke competitie met drie a vier echt hele goede ploegen. Wij kunnen daar achter zitten, maar we hebben niet een ploeg die op karakter wedstrijden over de streep trekt. Als het even niet loopt, dan loopt het ook helemaal niet en hebben we weinig om op terug te vallen.”

De oefenmeester doelt onder andere op de periode van 12 november tot 18 februari, waarin DVVA geen enkel competitieduel wist te winnen. “In het begin van het seizoen konden we nog zeggen dat we in een overgangsfase zaten. Wennen aan een andere speelstijl dan die van de vorige trainer. We nemen wat meer risico. Maar daar wil ik nu niet meer op terug vallen. We hebben de wedstrijden niet verloren, omdat we aanvallender zijn gaan voetballen. Het werd op een gegeven moment meer een mentaal ding. Een soort van wiebelig als het niet lukt.”

Ondanks de mindere fase was het vertrouwen altijd volop aanwezig. “Dat heeft deze groep nodig. Anders verkrampt het. We hebben er natuurlijk over gesproken en de waarheid tegen elkaar gezegd. Er moest wel iets gaan gebeuren. Maar ook toen het even niet lekker ging, zijn we aan elkaar vast blijven houden. De positieve vibe is er altijd in gebleven en ik zei dat die overwinning vanzelf weer een keer ging vallen.”

Tekst: Justin Crombeen
Foto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)