Smakman volgt Tersteeg op bij DVVA

Jeroen Smakman is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van DVVA. Hij volgt Sjaak Tersteeg op, die aan het eind van het seizoen vertrekt bij de club en technisch coördinator wordt bij WV-HEDW. Smakman is dit seizoen trainer van het tweede elftal van DVVA en schuift dus volgend seizoen door naar het eerste elftal.

Voor voorzitter Peter-Paul Timp was Smakman de eerste optie om Tersteeg op te volgen. “Als bestuur hebben wij vanaf het moment dat we van Sjaak hoorden dat hij weg ging, ingezet op Jeroen als nieuwe hoofdtrainer. Jeroen kent DVVA als geen ander en is iemand die met zijn manier van werken heel goed bij onze vereniging past. Daarnaast zijn de spelers ook zeer enthousiast om met Jeroen te gaan werken.”

Smakman is blij dat hij volgend seizoen hoofdtrainer is bij DVVA. “We waren snel rond en het lag ook wel een beetje in de lijn der verwachting dat ik Sjaak zou opvolgen. We werken namelijk al tweeënhalf jaar uitstekend samen en we vullen elkaar denk ik goed aan. Ik heb mijn papieren om het eerste elftal te trainen en ik ben op dit moment toe aan een volgende stap. Het is een mooie uitdaging en hartstikke leuk om te doen.”

JeroenSmakman1

Ook Smakman geeft aan dat hij graag met deze groep werkt. “Het is een hele leuke en talentvolle groep. DVVA is een bijzondere club waarbij voetbal ook een middel is om goed met elkaar om te gaan. Ik verwacht ook dat deze groep bij elkaar blijft en ik hoop dat we ons steeds verder ontwikkelen.”

De toekomstige hoofdtrainer vindt het op dit moment nog lastig om een echte doelstelling uit te spreken. “Als je kijkt naar de afgelopen vijf jaar, waarin we het ieder seizoen goed doen in de tweede klasse, denk ik dat we ook volgend seizoen in de top kunnen meedraaien. Toch verwacht ik, wanneer de groep zich goed ontwikkelt, dat we ook een volgende stap kunnen maken en wellicht promoveren naar de eerste klasse.”

Verslag: Joey Schoo

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)