Smeets met Ajax naar oude club Zuidvogels, JOS op bezoek in Benschop

De loting voor de kwartfinale van de districtsbeker West 1 heeft voor de twee overgebleven Amsterdamse clubs twee uitwedstrijden opgeleverd. Vooral voor Ajax-trainer Jorg Smeets staat een pikante ontmoeting op het programma.

Smeets keert eind maart voor even terug op bekend terrein. De oefenmeester gaat met zijn Ajax op bezoek bij zijn oude club Zuidvogels in Huizen, waar hij vijf jaar aan het roer stond. Zuidvogels is de nummer veertien van de Hoofdklasse B, Ajax staat vijfde. Eerder dit seizoen eindigde het competitieduel in 5-2, in het voordeel van de Amsterdammers.

JOS/Watergraafsmeer wacht een uitwedstrijd tegen de enige overgebleven derdeklasser. Een kleine delegatie van Benschop, die als enige aanwezig was tijdens de loting in Zeist, koppelde hun club aan de zondag eersteklasser. Benschop schakelde in de achtste finales Velsen uit. “Als ik naar de andere wedstrijden kijk, hebben wij gunstig geloot”, zegt JOS-aanvoerder Teddy Janssen. “Wij zijn aan onze stand verplicht om te winnen. Van onderschatting is zeker geen sprake. Zeker nu je zo dicht bij een plek in de grote beker bent.”

Zuidvogels – Ajax is vastgesteld op 27 maart, Benschop – JOS/Watergraafsmeer is een dag later. De andere duels in de kwartfinale zijn FC Uitgeest – SDO en RKAV Volendam – Zaanlandia. De halve finale is in het weekend van 28/29 april en de finale staat gepland op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag).

Foto boven: Benschop verrichte de loting woensdagmiddag

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!