Smidt redt Aalsmeer

Aalsmeer heeft de topper in de tweedeklasse A met 0-1 gewonnen van AFC. De overwinning was met name te danken aan doelman Ray Smidt. De ervaren doelman was de absolute uitblinker. De winst was niet voldoende voor het winnen van de tweede periode.

Aalsmeer trainer Anthony Servinus koos dit seizoen voor het eerst voor Ray Smidt onder de lat. Sander Bakker moest zodoende plaatsnemen op de bank. Servinus: “Het zijn twee gelijkwaardige keepers.  We hebben vier weken niet gespeeld en op de training maakte Ray een betere indruk. Als hij het goed doet vanmiddag blijft hij staan”.

In de eerste helft beschaamde Smidt het vertrouwen van zijn trainer niet. Vooral op de kopbal van ben van Kessel reageerde hij knap. Het was de beste kans voor AFC maar zeker niet de enige. Al na enkele seconden kon Yama Hashemi de 1-0 binnen schieten maar zijn schot ging voorlangs. Hashemi was dreigend vanaf de linkerkant en zijn een individuele actie niet beloond. Zijn schot vloog over de kruising heen. Aalsmeer was tot dat moment niet verder gekomen dan een schot van afstand. Maar na 32 minuten stond het wel met 0-1 voor. Linksback Vincent Krabbedam stormde op en zijn voorzet was op maat. AFC doelman Peter van der Linden twijfelde en was dus te laat om de bal weg te stompen. Thomas Harte profiteerde en kopte de 0-1 binnen. Onverdiend gezien het spelbeeld en de kansen die AFC in de eerste 45 minuten kreeg.

Na de hervatting was AFC niet meer zo nadrukkelijk voor het doel van Smidt te vinden. Naarmate de tijd verstreek werd het duel harder. De belangen waren groot en de punten dus duur. Aalsmeer kreeg de grootste kans om het duel te beslissen maar  Calvin Koster miste vanaf acht meter. Beter gezegd: doelman Peter van der Linden redde met de voeten. Nu bleef het spannend tot de laatste seconde. In de laatste tien minuten en de resterende blessure tijd (zeven minuten) was het soms vrouwen en kinderen eerst. Het werden de minuten van Ray Smidt. De Doelman tikte een bekeken bal van Tom Verhagen net over zijn doel en oog in oog met Gijs Roodbeen trad hij ook uitstekend op. Smidt: “Daar sta je voor he!” Daarmee deed de doelman zich zelf te kort. Minimaal vier keer voorkwam hij een doelpunt. Smidt: “Dit is erg grappig en onverwachts. Vanmorgen hoorde ik pas dat ik zou spelen. Het eerste gedeelte van de competitie was ik veel afwezig  in verband met mijn opleiding en keepte ik lekker in het tweede”. Het tweede is geen selectie elftal en meer een veredelt vrienden team. Trainer Servinus liet vooraf al weten dat als Smidt het goed zou doen hij hem zou laten staan. Daar kan hij dus nu niet meer om heen. Smidt lachend : “Dan moet ik mijn vrienden  uit het tweede maar gaan bellen dat ze een andere keeper moeten gaan zoeken”.

Kijk voor alle resultaten uit 2A en de gevolgen op de klassepagina.