Snelheid RODA’23 is NFC te machtig

Zondag derdeklasser RODA’23 heeft zich met een foutloze serie van drie overwinningen op rij geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg van Cor ten Bosch versloeg vierdeklasser NFC in de derby met 5-1.

Binnen tien minuten hadden de Bovenkerkers al een voorsprong te pakken. Tim Engeln ging aan de linkerkant op snelheid langs zijn directe tegenstander en zijn voorzet was op maat voor de inlopende Romello Austin: 1-0. Dat was ook de ruststand na een verder kansarme eerste helft.

NFC moest komen – alleen bij een zege zouden de Amstelveners door kunnen gaan – en wist te profiteren van het achterover leunen van de thuisploeg. Van dichtbij tikte ex-Rodiaan Lennart van der Leest de gelijkmaker binnen. Deze 1-1 schudde RODA’23 wakker en binnen twee minuten stelden zij weer orde op zaken. Tim Plemper werd in het strafschopgebied aangetikt en Patrick Engelmoer schoot de toegekende penalty hard in het dak van het doel: 2-1.

In het laatste halfuur had NFC geen antwoord op de snelheid van RODA’23. Een voorzet van Engeln werd door Plemper verlengd, waarna Thimo de Jager de 3-1 binnen kon schieten. Toen invaller Melvin Joling op aangeven van Austin op snelheid de 4-1 binnen schoof, was het duel beslist. In de slotminuut bepaalde Joling met zijn tweede van de middag, uit een voorzet van Yosri Cok, de eindstand op 5-1 in het voordeel van de Bovenkerkers.

De ploeg van Cor ten Bosch heeft zich hiermee zonder problemen geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. Kijk hier voor alle uitslagen van de zondagduels.