Snelle treffer doet Diemen de das om

Diemen gaat met een teleurgesteld gevoel de winterstop in. Hoewel er redelijk tot goed werd gespeeld, bleek een razendsnelle treffer van Bloemendaal voldoende voor de winst. Na de zeer matige wedstrijd van vorige week tegen Spartaan was Diemen erop gebrand om weer het niveau te halen van de weken daarvoor. Deze goede intenties leken meteen de prullenbak in te kunnen toen Bloemendaal al in de eerste minuut op voorsprong kwam. Een makkelijk gegeven vrije trap werd met het hoofd verlengd, waardoor Diemen meteen in de achtervolging moest.

De snelle tegenslag leek geen effect te hebben op de ploeg, want in het half uur dat volgde kwam Bloemendaal er totaal niet aan te pas. Er werd veel doorgeschoven vanuit de backs en de vrije man op het middenveld werd steeds gevonden. Dit leidde tot een aantal kansen via met name Grifhorst, die twee keer het eindstation was van een goede aanval, maar twee keer net niet doeltreffend was. Diemen speelde redelijk tot goed, maar miste de juiste eindpassing om tot 100% kansen te komen. Bloemendaal liet zich in deze fase van haar slechtste kant zien via de linksbuiten, die tot drie maal toe een pittige overtreding maakte. De eerste twee niet bestraft door de scheidsrechter en bij de derde een gele kaart, waar rood meer op zijn plek was geweest.

In de tweede helft kwam Bloemendaal, zonder de verstandig gewisselde linksbuiten, meer in het spel voor. Diemen bleef verzorgd voetbal spelen maar moest waken voor de snelle uitbraak van Bloemendaal. De Bloemendaalse verdediging stond prima en slaagde er prima in om de spitsen van Diemen af te stoppen. Naarmate de tweede helft vorderde, ging Diemen meer ruimte weggeven en de aanval van Bloemendaal had in de omschakeling meer met deze ruimte kunnen doen. Diemen bleef tot het laatste fluitsignaal werken voor in ieder geval een punt, maar had net niet het geluk aan haar zijde. Zo was het spel naar behoren maar blijft Diemen wederom met lege handen achter. Na de winterstop zal het spel moeten worden omgezet in meer punten, anders lijkt de nacompetitie ( of erger) onvermijdelijk.

Verslag: Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)