Winst voor TOG bij Ankaraspor (2-3)

De laatste wedstrijd ging voor TOG met 1-5 verloren, toen VVA/Spartaan op bezoek kwam. Ankaraspor pakte in de laatste wedstrijd van 2019 nog een punt, tegen Geuzen/Middenmeer werd er 0-0 gelijkgespeeld. Dit weekend ging TOG op bezoek bij Ankaraspor. Bij winst kon TOG de koppositie weer pakken, aangezien de wedstrijd tussen NFC en AC Amsterdam afgelast was.

Germaan/De Eland en AC Amsterdam krijgen 3 punten in mindering

TOG is ondanks een slechte beginfase er in geslaagd om Ankaraspor voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag toe te brengen. Het leek wel of het team van Leroy Kroese zich in de eerste 10 minuten nog in een diepe winterslaap bevond. Eerst leidde onnodig balverlies op het middenveld al na 4 minuten tot de 1-0 voor de gastheren. Enkele minuten later zette de TOG-defensie de deur opnieuw wagenwijd open. De Ankaraspor-aanvallers konden hier dankbaar gebruik van maken: 2-0. Het bleek later ook meteen het laatste wapenfeit van Ankaraspor. TOG zette de tegenstander onder druk en kreeg enkele goede kansen via Oumouh en Benzidane, bij beide pogingen ontbrak de scherpte. Na 35 minuten was het dan wel raak toen een vrije trap van middenvelder Aydel door een tegenstander zodanig van richting werd veranderd dat de bal over de Ankaraspor-doelman in het doel verdween. Met een 2-1 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op.

Leroy Kroese en TOG verlengen contract met 2 jaar

Ook na rust een eenzijdige wedstrijd met een beter TOG dat aanvankelijk niet tot scoren kon komen. Eerst werd een doelpunt van aanvalsleider Ruygrok op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd. Daarna werd een vrije trap van aanvoerder Walda door een verdediger van Ankaraspor van de doellijn gehaald. Met nog een kwartier te spelen werd Noel Ruygrok gehinderd in het strafschopgebied, de scheidsrechter wees naar de stip. Noel Walda benutte de strafschop en trainer Kroese besloot om aanvallend te wisselen. Daarna wisten de gasten nog de 2-3 te maken. Na een goede actie van de prima spelende linksback Sidney Wijnbergen kon uitblinker Ruben Scheepstra de 2-3 binnen schieten.

Volgende week speelt TOG uit bij Eendracht en ontvangt Ankaraspor het team van Amsterdam AC.