SO Soest stopt opmars Legmeervogels

Er is een eind gekomen aan de ongeslagen reeks van Legmeervogels. Vijftien wedstrijden was de ploeg van Jack Honsbeek zonder nederlaag, totdat SO Soest de Uithoorners een 1-2 nederlaag toediende. Daardoor is Legmeervogels voor dit seizoen uitgespeeld in de zondag eerste klasse A.

SO Soest strijdt nog voor lijfsbehoud en begon direct strijdvaardig aan het duel tegen een afwachtend Legmeervogels. Binnen tien minuten kregen Rayendall Bitirina en Jorney Bakker een goede kans, maar hun inzetten verdwenen net over of naast het doel van Legmeervogels. In de vijftiende minuut kwam Legmeervogels op een 1-0 voorsprong. Een fraaie actie van Janyro Purperhart werd in het strafschopgebied onderbroken door Wouter de Zoete. De toegekende penalty werd verzilverd door Dennis Bakker.

Lang konden de Uithoorners hier echter niet van genieten. Direct vanaf de aftrap zocht SO Soest de aanval en beging verdediger Zaid Lahmaj een iets te opzichtige overtreding. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Ali Coban de vrije trap onder de muur door, buiten het bereik van doelman Rahim Gök: 1-1. Na de gelijkmaker waren de gasten de bovenliggende partij zonder echte doelrijpe kansen te creëeren. Legmeervogels stelde daar weinig tot niets tegenover.

Ook in de tweede helft was een steriel spelend Legmeervogels niet opgewassen tegen een strijdend SO Soest. Na ruim een uur spelen kregen de Soestenaren loon naar werken. Op aangeven van Dave Klarenbeek bracht Jim van den Berg de gasten aan de leiding: 1-2. De tegentreffer zorgde ervoor dat de thuisploeg wakker werd en het initiatief meer naar zich toe trok. Tim Correia dreef zijn actie iets te ver door in plaats van uit te halen en een omhaal van Jordy de Groot eindigde rakelings over het doel van SO Soest.

Door de nederlaag is Legmeervogels uitgeschakeld in de strijd om de derde periode. De ploeg van Jack Honsbeek is bovendien naar de zesde plaats op de ranglijst gezakt. Volgende week maken de Uithoorners het seizoen af bij nummer twee AFC’34, dat zich al heeft verzekerd van de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.