Home / Derde Divisie zaterdag / Sohaib Echahbouni leert elke week in de Derde Divisie

Sohaib Echahbouni leert elke week in de Derde Divisie

Ongeveer halverwege het vorige seizoen haakte Sohaib Echahbouni af bij het Amsterdamse Zeeburgia. Met zijn team was hij actief in de eerste klasse zondag. De middenvelder stapte in de zomer over naar Ter Leede uit Sassenheim. Dit seizoen maakt Echahbouni zijn minuten in de Derde Divisie zaterdag. Ter Leede is volgens hem “een groot warm bad.”

“Het is echt een dorpsclub, iedereen is er echt betrokken bij. Ook kent iedereen elkaar, echt heel anders dan bij Zeeburgia. Het is allemaal wat kleiner”, vertelt de Amsterdammer. Bij Zeeburgia zat Echahbouni in een team dat erg jong was, bij Ter Leede is het volgens hem een groot verschil. “Nu zit ik bij volwassen voetballers met heel veel ervaring, daarvan kan ik heel veel leren.” Tijdens zijn eerste wedstrijd had hij direct al een leerpunt. “Ik ging lopen met de bal en dat was niet de bedoeling. Het is juist de bedoeling om snel de bal te verplaatsen, zodat het baltempo omhoog gaat. De eerste klasse is echt iets anders dan de Derde Divisie.”

De overstap ging de 20-jarige Echahbouni naar eigen zeggen gemakkelijk af. “Het was alleen wel vervelend dat ik een tijdje geen wedstrijden had gespeeld. Ik moest dus nog even wedstrijdritme op doen, maar dat zit ondertussen wel goed.”

Bij Ter Leede komt hij tot nu toe elke week in actie, soms als basisspeler, soms als invaller. Maar Echachbouni wil meer: “Ik zit nog een beetje met mezelf te vechten, dat het er net niet uitkomt. In de laatste wedstrijd tegen Sparta Nijkerk startte ik in de basis en die lijn wil ik graag doortrekken. Maar het is elke week wel hard werken.”

Sohaib Echahbouni

Foto’s: Orange Pictures

Send this to a friend