Home / Algemeen / Spakenburg 2 schakelt HBOK uit in de beker

Spakenburg 2 schakelt HBOK uit in de beker

In de vorige bekerronde nam HBOK het op tegen Eemdijk, na strafschoppen ging de ploeg uit Zunderdorp door naar de volgende ronde. Bij de bekerloting bleek Spakenburg 2 de volgende tegenstander. De ploeg uit Spakenburg had in de vorige ronde ZSGO/WMS verslagen. Op Sportpark Ookmeer werd het 0-1. Op zaterdag werd er in Spakenburg al om 12:00 afgetrapt.

Met vijf minuten op de klok kwam Spakenburg al op voorsprong. Dennis Dinkgreve wilde de bal terug passen naar de doelman, echter was de bal te kort. Jeffrey van de Groep van Spakenburg kon daarna gemakkelijk de doelman omspelen en de openingstreffer binnen tikken. De wedstrijd begon slordig, beide ploegen leverden de bal gemakkelijk in. Na een goede bal van rechtsback Manolito Joren kreeg Max Sajet een kans oog in oog met de Spakenburgse doelman. Keeper Jauke Beekhuis hield zijn doel schoon, het schot kwam recht op hem af en was eenvoudig te keren. Nadat er een kwartier gespeeld was, kreeg HBOK een mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Sajet werd gevloerd in de zestien en Dinkgreve mocht de strafschop nemen. De penalty was echter niet goed, de doelman dook naar de juiste hoek en stopte de penalty. Vijftien minuten later was het voor HBOK wel raak. Een vrije trap van Dinkgreve werd binnen gekopt door Giovanni Sabajo. Snel daarna kwam de ploeg van Jan de Haze op voorsprong. Met een goede lange bal werd aanvoerder Angelo Groen gezocht. Hij legde af spits Sajet, vervolgens kapte Sajet z’n man uit en schoot de bal beheerst achter doelman Jauke Beekhuis. Op slag van rust was het eerst 1-3, maar de goal van HBOK werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Aan de andere kant was het daarna wel raak: 2-2. Een fout achterin werd gelijk bestraft door Niels de Jong van Spakenburg.

Met een 2-2 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamers op. Toen de tweede helft een paar minuten oud was,
schoot Spakenburg op een fraaie wijze de 3-2 binnen. Een voorzet werd subtiel door Jan van Diermen over de doelman van HBOK gewerkt. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Dinkgreve schoot een vrije trap in de bovenhoek, keeper Jauke Beekhuis zat er nog wel met een vingertop aan maar de bal viel binnen. Het spelbeeld was rommelig, waardoor allebei de ploegen kleine mogelijkheden kregen. HBOK dacht aan een offensief, maar de ploeg van De Haze wist niet de juiste aanvallers te bereiken. De ploeg uit Zunderdorp leek ook tegen zichzelf te spelen en creëerde weinig tot geen mogelijkheden. Aan het eind van de wedstrijd kwam Spakenburg weer op voorsprong. Na een goed uitgespeelde uitbraak maakte Roy Beukers de 4-3. De ploeg van De Haze wist niet meer de gelijkmaker te forceren en werd uitgeschakeld in de beker.

Door de nederlaag moet HBOK zich weer volledig op de competitie richten. Op 7 maart staat de uitwedstrijd tegen koploper AMVJ op het programma. HBOK staat op dit moment op een vijfde plek in de competitie. Klik hier voor de tussenstand en het programma van de tweede klasse zaterdag A.

Kaars keert terug bij HBOK: “Nog altijd topfit”

Send this to a friend