Spannende wedstrijd, maar geen winnaar bij Legmeervogels – Weesp (2-2)

Op sportpark Randhoorn in Uithoorn speelde in de tweede klasse B Legmeervogels en Weeps tegen elkaar. De cijfers vooraf gaven de verwachting dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn. Weesp –met één punt minder- stond samen met Legmeervogels net onder de top. De winnaar van dit duel zouden goede zaken kunnen doen en aansluiting houden voor de bovenste plaatsen. Het werd uiteindelijk 2-2.

Op het door coniferen muren omringde eerste veld werd er iets naar tweeën afgetrapt. Thuisploeg Legmeervogels kwam goed uit de startblokken en speelde het betere voetbal. Vooral spits Jordy de Groot begon goed, won zijn persoonlijke duels en zette druk op het centrale verdedigingsduo van Weesp.

Alhoewel de thuisclub de touwtjes stevig in handen leek het hen te ontbreken aan creativiteit om een opening te forceren. Na 25 minuten is het dan toch zover. Nadat Lulinho Martins alle tijd krijgt van de bezoekers om een voorzet te geven vanaf de linkerkant. De Groot plukt daarna in de zestien de bal gemakkelijk met rechts uit de lucht om daarna de bal met zijn andere voet voorbij Wim Tap te schieten.

LMV-FC Weesp 1

Behalve wat kleine kansjes via rechtsbuiten Koen Buddenberg heeft Weesp nog geen enkele aanspraak mogen maken op een goal. De ploeg word afgetroefd door een Legmeervogels dat veel feller is en meer persoonlijke duels wint. De schrik bij de thuisclub is dan ook groot als in de 37e minuut de bal opeens toch achter Tim van Diemen ligt via de linkerspits van Weesp, Jesse van Huisstede. Nog voor rust waren er goede mogelijkheden voor de thuisclub om de voorsprong weer te pakken maar er wordt niet meer gescoord.

Na rust ziet het spelbeeld er weer een stuk anders uit. Waar de thuisclub de 1e helft fel en goed begon geldt dat voor de uitploeg de 2e helft. Bij Legmeervogels lijkt organisatie weg te zijn en dit resulteert in een snelle goal. Een indraaiende voorzet van Huisstede kan van dichtbij worden ingeschoten door de sterk spelende Buddenberg.

De druiven lijken nog zuurder te worden voor het thuispubliek als Mitchell Verschut eruit wordt gestuurd. Nadat hij eerst geel kreeg voor een overtreding kon hij gaan douchen toen hij ook nog commentaar had op de dienstdoende scheidsrechter. Niets blijkt echter minder waar te zijn. Met tien man wordt het initiatief weer teruggepakt van Weesp en samen weten de spelers dit verlies goed op te pakken. Enige smet is dat er veel commentaar op de leiding wordt gegeven (overigens niet onterecht) wat er toe leidt dat het gele kaarten begint te regenen.

LMV-FC Weesp 2

In de 70e minuut weet Legmeervogels zelfs nog een penalty af te dwingen nadat Dennis Rijnbeek een elleboog tegen het hoofd krijgt in een kopduel in de zestien. Deze werd foutloos binnengeschoten door Laurens van der Greft. In het restant van de wedstrijd vallen er geen goals meer. Wel is er nog genoeg te beleven. Er zijn er grote kansen voor beide ploegen en moet Buddenberg er met een op het oog ernstig uitziende hamstring blessure af.

Na afloop de trainer van de thuisclub, Jack Honsbeek, vooral ontevreden over zijn verdediging. “Zij hebben geen kans zelf gecreëerd enkel door fouten van ons scoren ze. Wij speelden goed voetbal maar geven de punten knullig weg. Wel ben ik trots op de jongens hoe ze met tien man toch een resultaat hebben gehaald”, aldus Jack Honsbeek.

De trainer van Weesp Mario Rijnsburger was slechts tevreden over een bepaalde fase in de wedstrijd. “In de eerste helft werden we volledig afgetroefd door Legmeervogels. Zij hadden het betere van het spel. Met een gelukkige goal kom je dan weer terug in de wedstrijd. In de tweede helft start je dan wel goed, kom je op voorsprong te staan en moeten zij doorgaan met tien man. Dan verwacht je dat je de wedstrijd uitspeelt. Maar we mogen uiteindelijk nog blij zijn dat we niet verliezen hier.”

Verslag Casper Jansen
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!