Spanning in 3C neemt toe

Koploper AGB heeft tegen United DAVO haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Achtervolger RKDES profiteerde maar gedeeltelijk door gelijk te spelen tegen Bloemendaal. Nieuw West versloeg Sporting Martinus terwijl DWS won bij DSS.

AGB-trainer Sener Cebar kon kort zijn in een verklaring voor de nederlaag tegen United Davo: “We waren gewoon niet scherp genoeg, we hebben terecht verloren”. Bij rust was het nog 0-0 maar direct na het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong door het benutten van een strafschop. Toen het twintig minuten voor tijd ook nog 2-0 werd leek de wedstrijd gespeeld. Cebar: “Vanaf dat moment gingen we pas voetballen. Vele te laat natuurlijk”. Het werd nog 2-1 door Muhammet Kocak maar dat gebeurde pas vijf minuten voor tijd. Cebar: “Onze eerste nederlaag moest er een keer van komen. Gelukkig is de schade beperkt doordat RKDES gelijk heeft gespeeld”.

NFC heeft al weken te kampen met schorsingen en dat is te zien in de resultaten. Tegen Onze Gezelle werd met 2-0 verloren. Al na twee minuten keek de ploeg van Ton Bras junior tegen een achterstand. Bras: “Daarna hebben we alleen maar achter de feiten aangelopen en we hadden echt een strafschop moeten hebben”. In de tweede helft zakte het zelfvertrouwen weg bij de Amstelveners. Erik van de Heuvel miste nog een grote kans op de 1-1 maar meer hoogtepunten vielen er niet te noteren. In de 80ste minuut werd het 2-0. Bras: “We hebben vandaag weer vier gele kaarten gekregen en vandaag en vorige week miste ik ook al drie spelers vanwege schorsingen. Voor volgende week ziet het er ook niet goed uit want dan mis ik er geloof ik weer vier”.

Nieuw West was thuis met 5-3 te sterk voor Sporting Martinus. De ploeg van Ray Semmoh is bezig aan een uitstekende serie . Semmoh: “Na de winterstop hebben we gewonnen van DCG, gelijkgespeeld tegen DWS en nu dus gewonnen van Martinus. Het begint eindelijk een beetje te lopen en we hebben de weg omhoog ingeslagen. We kunnen nu naar boven kijken”. Nieuw West kwam als nel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van BenHammouche en Ouachour.  Martinus verkleinde nog voor rust de achterstand doordat Marc Nipius een penalty benutte. Voorla de snelle counters deed de ploeg van Rob Wever de das om.  Ajaji maakte na rust de 3-1 maar Arabi El Abdessadak bracht de spanning weer terug. Na de tweede goal van BenHammouche (4-2) en de 4-3 van Dave Castillo zorgde Appie Ahannach voor het slotakkoord door er 5-3 van te maken.

Zie een uitgebreid verslag van DCG-Hillegom elders op deze site.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassepagina van zondag 3C

foto: Alex van Elven, www.martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!