Spanning op laatste zaterdag

Volgende week begint de nacompetitie al maar nog lang niet alle deelnemers zijn bekend. Komend weekend worden de knopen definitief doorgehakt en vallen de beslissingen. Het Amsterdamsche Voetbal zet de belangrijkste wedstrijden van zaterdag 12 mei nog even voor u op een rij.

Zaterdag kan Ajax het kampioenschap in de eerste klasse A binnen halen als het minimaal gelijk speelt tegen Eemdijk (Wedstrijd van de week, zie elders deze site.). Stadsgenoot Swift zal bij een gelijkspel echter niet blij zijn. Zelf moet de ploeg van Dick Krommenhoek winnen bij Zuidvogels en als Ajax wint van Eemdijk spelen de stadionbuurt bewoners in de nacompetitie. Bij winst van Swift en een nederlaag van Ajax volgt er dinsdagavond (15 mei) een beslissingswedstrijd. Bij een gelijkspel van Ajax en winst van Swift zijn er nog diverse scenario’s mogelijk met betrekking tot plaatsing voor de nacompetitie maar dan is Swift afhankelijk van andere wedstrijden. Een puntverlies van Swift betekent voor 99% dat de ploeg met lege handen zal staan. DVVA en HBOK zijn al gedegradeerd.

In 2A is Castricum (thuis tegen AFC) kampioen en spelen Aalsmeer en AMVJ nacompetitie. De laatste periode wordt beslist in het onderlinge duel tussen WV-HEDW en Zandvoort. De Amsterdammers moeten winnen maar hebben het dus wel in eigen hand. Onderin moet Amstelveen Heemraad winnen van Opperdoes om de nacompetitie te halen en directe degradatie te ontlopen. De ploeg van Rene Rooth heeft het echter niet in eigen hand. Het Amsterdamsche Voetbal is bij beide wedstrijden aanwezig.

In de derde klasse B zijn de beslissingen bovenin al gevallen. Argon is kampioen. NFC, Haarlem Kennemerland en Kagia spelen voor promotie. NFC en Haarlem maken alleen nog in een onderling duel uit wie de derde periode gaat winnen. Onderin staat er nog veel op het spel. Vlug en Vaardig en Koninklijke HFC zijn gedegradeerd. Wie er ‘playouts’ moet spelen is nog onduidelijk. Vier ploegen proberen dat nog te ontlopen maar twee kunnen het slechts redden. RKAVIC, RODA’23 en SCW hebben 30 punten. VVC heeft er 29. Het doelsaldo kan wel eens van doorslaggevend belang zijn. Dat van RODA’23 is op dit moment het slechtste. RKAVIC ontvangt het al gedegradeerde HFC terwijl SCW het moet opnemen tegen kampioen Argon. RODA’23 gaat op bezoek bij Jong Hercules dat nergens meer voor speelt.

Kijk voor het complete programma en de standen op de diverse klassenpagina’s.

Foto: Rob van Vliet (een fragment uit de wedstrijd Swift-Ajax eerder dit seizoen)