Speelronde 15 veelbelovend

Komend weekend staat al weer de 15e speelronde van het seizoen op het programma. Het Amsterdamsche Voetbal kijkt vooruit en zoekt de belangrijkste wedstrijden voor u uit.

Zaterdag (28 januari) is de meest in het oogspringende duel die in de eersteklasse A tussen HBOK en Ajax. Dat is tevens onze wedstrijd van de week. Eerder dit seizoen eindigde het duel op Sportpark de Toekomst in een 2-0 zege voor Ajax. De ploeg van Bart Logchies strijdt samen met Swift (die gaan op bezoek bij Marken) om de koppositie. De thuisploeg heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Dat geldt ook voor DVVA. De mannen van Sjaak Tersteeg nemen het op in en tegen Lelystad.

Een klasse lager (2A) gaat koploper AFC op bezoek bij TOB en neemt concurrent Aalsmeer het thuis op tegen Zandvoort. Het meest interessante duel is die in Amstelveen tussen het tegenvallende Amstelveen/Heemraad en AMVJ. Het verschil op de ranglijst tussen de plaatsgenoten is er groot. Toch eindigde de eerste ontmoeting in 1-1. In 2B speelt Beursbengels thuis tegen UVV.

In de derde klasse probeert OSV (3A) zich herstellen van de nederlaag tegen Jong Holland. Dat moet dan op eigen terrein gebeuren tegen Kadoelen. In 3C doen de Amsterdamse ploegen nog niet erg van zich spreken. Voorland (uit tegen RKAVIC), Fortius (thuis tegen Jong Hecules) en NFC (thuis tegen SCW) moeten winnen om nog enige rol van betekenis te kunnen spelen.

In 4B probeert Real Sranang weer een stap dichter bij de titel te komen door van het laaggeplaatste OFC te winnen. De enige derby in die klasse is die tussen TABA en ZWSGOWMS.

Op zondag (29 januari) zijn onze verslaggevers vooral aanwezig in de zeer spannende afdeling 3C. Zo bezoeken we ondermeer de duels DCG-Nieuw West, AGB-DWS en NFC-Sporting Martinus. Kijk voor het complete programma en de stand op de klassepagina.

In 1A krijgen de Amsterdamse clubs de kans om de koplopers te verslaan. Wij bezoeken JOS Watergraafsmeer tegen koploper EDO. Blauw Wit ontvangt runner-up DEM uit Beverwijk. De Dijk speelt thuis tegen Hoogland en DWV gaat op bezoek bij VVIJ.

Veel aandacht zal zondag ook uitgaan naar de topper in de vierdeklasse E. Koploper Geinburgia gaat op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst Ankaraspor. Het verschil op de ranglijst is zes punten. Geinburgia heeft ook nog een wedstrijd minder  gespeeld.

Er valt dit weekend weer voldoende te beleven op de voetbalvelden. Foto’s, verslagen en video zijn vanaf zaterdag 18:00 uur te zien op deze site. Wij wensen iedereen een sportief en mooi weekend.

Verslagen en foto’s kunt u mailen naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Op de foto van Hans van Beek: Amstelveen speler Joris van Ooijen natdat hij de 1-1 heeft gemaakt tegen AMVJ op 10 september 2011.