Spektakel bij Zeeburgia Pancratius (3-3)

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia voor de derde keer 3-3 gespeeld. Tegen mede koploper Pancratius werd het een waar spektakelstuk met alles er op en er aan. Twee veel besproken strafschoppen gaven de wedstrijd nog meer elan.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Pancratius. Sandar Aznar Martinez volleyde een goede kans slordig naast en Eder Medina Delgado zag zijn kopbal net over het doel vliegen. De eerste goal van de wedstrijd viel echter aan de andere kant. Een corner van Zeeburgia werd half verwerkt en viel voor de voeten van Dino Cornet, die zonder te twijfelen uithaalde en zo de 1-0 maakte.

Foto Hans van Dijk

Pancratius probeerde vervolgens wat terug te doen. Bas Pel, de jonge spits van Pancratius, kreeg een goede kans toen een lange bal goed voor zijn voeten viel en hij in een keer uithaalde. De keeper kon echter redden en hij verwerkte de bal tot een corner. De corner leek in eerste instantie wat te ver maar Dominique Sweers kopte de bal met een boogje terug richting de eerste paal en keeper Zurendell Mergarita kwam net niet hoog genoeg om de bal te keren waardoor de gelijkmaker een feit was.

De teams lijken dan met 1-1 te gaan rusten maar Zeeburgia linksback Mirano Carrilho kwam vlak voor rust nog éénmaal opgestoomd. Hij passeerde simpel zijn man, gaf hard en laag voor waar Ian Keith Refos simpel afmaakte en ervoor zorgde dat Zeeburgia met rust 2-1 voor stond.

Foto Antonio Dias

In de tweede helft barstte de wedstrijd dan echt los. Zeeburgia begon sterk en kreeg een aantal goede kansen en meenden een aantal keer recht te hebben op een vrije trap en ook op een paar penalty’s. Trainer Mike Kolf wondt zich hier zelfs zo over op dat de scheidsrechter hem geel gaf voor protesteren. Zeeburgia kreeg dus geen penalty maar Pancratius wel. Bas Pel ging diep op een lange bal die de keeper makkelijk kon vangen. Pel sprong echter tegen de keeper aan en viel schreeuwend op de grond. Genoeg voor de scheidsrechter om een penalty te geven, die Ralf Fenne benutte en Pancratius op gelijke hoogte bracht 2-2.

Door die penalty kwam Pancratius weer volledig terug in de wedstrijd en nog geen kwartier later kreeg de club uit Badhoevedorp zelfs de kans om de leiding te pakken met wéér een penalty. Ditmaal wat minder omstreden, voor hands. Weer legde Ralf Fenne aan en weer scoorde hij de penalty waardoor Pancratius zonder al te veel moeite opeens voorstond, met 2-3.

Waar Pancratius twee penalty’s kreeg toegekend kreeg Zeeburgia er niet een. Ook niet bij een corner waar de bal toch echt tegen de hand van een Pancratius verdediger leek te komen. De hele selectie van Zeeburgia draaide door en dat werd alleen nog maar erger toen de scheidsrechter in de laatste minuten maar geen blessure behandeling toeliet, toen een speler van Zeeburgia na een tackle bleef liggen. Eerst besloot hij nog dat de vrije trap gewoon genomen moest worden terwijl de bal een metertje naast de geblesseerde speler op het veld lag.

Foto Antonio Dias: De 3-3 van Carilho is de slotfase

Toen de fysio dan eindelijk het veld in mocht kreeg hij ook nog geel, ook vanwege commentaar op de arbitrage. De vrije trap die uiteindelijk volgde op de overtreding vond diep in blessuretijd plaats. de bal werd voorgegeven en via via belandde de bal voor de voeten van Mirano Carrilho die alle frustratie van Zeeburgia van zich afschoot en in extremis de gelijkmaker scoorde. 3-3.

Zo eindigde beiden ploegen met een punt. Gezien het aantal kansen per team misschien wel een verdiende uitslag maar het blijft toch altijd zonde als een scheidsrechter zo’n grote rol speelt in een wedstrijd. En Zeeburgia lijkt nog niet klaar met deze wedstrijd aangezien de scheidsrechter het gedrag vanaf de bank gaat rapporteren bij de KNVB.