Nederlaag voor Zwanenburg

Zwanenburg heeft de eerste finale wedstrijd voor promotie naar de tweede klasse met 4-3 verloren van United/DAVO. Het duel verveelde geen moment. Zeven doelpunten en een rode kaart zorgden er voor dat de honderden supporters zich geen moment verveelden.

In de reguliere competitie en in het bekertoernooi waren de teams elkaar dit seizoen al drie keer tegen gekomen maar het was pas de eerste keer dat Zwanenburg een nederlaag moest slikken. Het winnende doelpunt werd vijf minuten voor tijd gemaakt door Zafer Kandemir.

Zwanenburg nam vanaf het fluitsignaal het initiatief en dat resulteerde ook in een snelle voorsprong. Ruben Karelse was na elf minuten de doelpuntenmaker. Het was een droomstart voor de ploeg van Edwin Eefting. Lang kon zijn ploeg niet van de voorsprong genieten want Dennis van de Manakker zorgde al snel voor de gelijkmaker nadat hij aan de aandacht van de Zwanenburg defensie was ontsnapt. De bezoekers waren even de weg kwijt en ontsnapten toen een bal op de lat uiteenspatte. Het spel golfde op en neer en scheidsrechter Dumont moest meerdere malen hard optreden om het spel in de hand te houden. Na een half uur zag de leidsman zich genoodzaakt om United-speler Nourdin Chabbouk de rode kaart te tonen. Chabbouk gaf Jordy Vierbergen een tik en kon direct vertrekken.

Met een man minder kwam United/DAVO toch op voorsprong. Arjan van Beem zag een tegenstander tegen de grond gaan en Dumont zag in het voorval een strafschop die vervolgens werd binnengeschoten, 2-1. Het tiental heerste vervolgens op het middenveld en kwam vlak voor rust ook nog op een 3-1 voorsprong. Trainer Eefting greep in en wisselde Van Beem en Blok voor Piels en van Maaren. Het had het gewenste effect want nog geen minuut na de hervatting was daar de aansluitingstreffer. Buijs werd met een steekbal bereikt en hij zorgde voor de 3-2.

United wilde koste wat kost de zege veilig stellen en probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen. Zwanenburg bleef echter jagen op de gelijkmaker en die kwam er ook in de 70ste minuut. Karelse zette voor vanaf de linkerkant. Bij de tweede paal kopte Rick van Veen de bal terug en invaller Koen Piels kon de 3-3 binnen schieten. In de resterende twintig minuten kregen Karelse en Piels nog kansen om Zwanenburg op voorsprong te zetten maar zonder succes. United/DAVO kwam er niet meer aan te pas maar een van de spaarzame aanvallen leverde zowaar nog een doelpunt op. Zafer Kandemir gaf in de 87ste minuut, nadat hij eerste drie man had uitgespeelde, het beslissende schot zodat Zwanenburg uiteindelijk, enigszins teleurgesteld, met lege handen stond.

Aanstaande zondag is om 14:00 uur de return in Zwanenburg.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)