Home / Algemeen / Spektakel na rust: De Meteoor pakt punt bij Kampong

Spektakel na rust: De Meteoor pakt punt bij Kampong

De Meteoor heeft het vierde competitiepunt binnen. De ploeg van Gerrie Breugem won afgelopen week met 3-1 van Wasmeer. Zondag hield De Meteoor Kampong op 3-3. “Het was een knotsgekke wedstrijd. Bij rust stond het nog 0-0”, zei een tevreden Breugem.

De Meteoor promoveerde vorig seizoen naar de tweede klasse B, maar als promovendus begonnen de Amsterdammers teleurstellend aan de competitie. De eerste vier duels werden verloren. Ook zondag waren de voortekenen in eerste instantie niet gunstig. “Op een hoop jongens kon ik geen beroep doen”, onthulde Breugem.

De Amsterdammers gingen bij subtopper Kampong voortvarend van start. “Vooral in de beginfase kregen wij een paar goede mogelijkheden”, aldus Breugem, die zijn ploeg pas in de tweede helft op voorsprong zag komen. Aanvaller Sergio Comvalius schoot tien minuten na rust de 0-1 in de touwen, maar de euforie van De Meteoor werd snel de kop ingedrukt. “Het werd vrij snel weer gelijk en voor we het wisten stonden wij met 2-1 achter.”

Via Donny de Geel kwam De Meteoor weer langszij. Hij schoot een penalty binnnen. “Het was een terechte strafschop”, vond Breugem, die zag dat het zijn ploeg opnieuw niet lukte om Kampong van scoren af te houden. “Uit een vrije trap kwam Kampong op 3-2. De bal werd prima binnengeschoten, maar ik vraag mij af of bij ons de muur wel goed stond.”

Ferry Noordhuis bezorgde zichzelf en de spelers van de Amsterdamse ploeg alsnog een glimlach op het gezicht. De aanvaller zette de 3-3 eindstand op het scorebord. “Ik merk dat mijn team nog moet wennen aan het tempo in de tweede klasse. Het spel golft constant op en neer en je kunt nauwelijks op adem komen. Het spelniveau was in de derde klasse duidelijk lager”, aldus Breugem.

Door de remise passeert De Meteoor Wasmeer op de ranglijst. De formatie uit Amsterdam-Noord heeft nu twee ploegen onder zich. “De resultaten van de afgelopen twee weken geven vertrouwen. We gaan voor handhaving, maar ik ga mijn stijdwijze niet defensiever maken. Ik blijf met drie spitsen spelen!”

Foto: John Beckman