Home / Algemeen / Spektakel in openingsfase legt basis voor ruime winst Abcoude op De Meteoor

Spektakel in openingsfase legt basis voor ruime winst Abcoude op De Meteoor

In de zondag Tweede klasse B heeft De Meteoor geen punten kunnen pakken op bezoek bij Abcoude. Bij rust stond het elftal van Gerrie Breugem al met 4-1 achter en dat liep na rust nog op tot 5-1. De achterstand op Buiksloot blijft twee punt bedragen voor de club uit Amsterdam-Noord; Abcoude stijgt door de winst naar de zevende plaats.

Het was een knotsgekke openingsfase op sportpark Hollandse Kade, want binnen tien minuten stond er al een 3-1 tussenstand op het scorebord. In de eerste minuut kwam Abcoude al op voorsprong. Een vrije trap van Wessel Westerhof werd door niemand getoucheerd en belandde daardoor achter Meteoor doelman Diego Bos. Een goede start voor de thuisploeg, dat de voorsprong echter meteen weer uit handen gaf. Door goed druk zetten van Donny Geel verovert hij de bal en kan de aanvaller recht op doelman Jeffrey IJmker af. De spits bleef lang wachten en speelde uiteindelijk af op Stefan Jongebloet, die de bal in het lege doel schoot.

Het zou het enige doelpunt van De Meteoor zijn, dat twee minuten later alweer achter stond. Een mooi geplaatst schot van Gioney Capello viel via de binnenkant van de paal in het doel en de achterstand werd vergroot door verdediger Daryl Gerritsen. Uit een hoekschop van Robert Molenaar kopte Gerritsen hard binnen en daarmee had het publiek al vier doelpunten mogen aanschouwen. Na de doelpuntrijke openingsfase zakte het niveau wat in, ondanks dat vooral Abcoude nog kansen kreeg om de score te vergroten. Eenmaal wist Abcoude voor de rust het net nog te vinden. Een snoeiharde vrije trap van Loek Schings van randje zestienmeter werd via de paal tot een doelpunt gepromoveerd en met een 4-1 ruststand was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft was dat ook te zien aan het veldspel. Er ging genoeg fout bij beide teams, maar desondanks was Abcoude een aantal keer dichtbij een vijfde treffer. Het vizier stond na rust niet op scherp en daardoor viel er maar één doelpunt te noteren. Invaller Michael Amoafo liep goed weg uit de rug van zijn verdediger en schatte de steekbal van Bjarne Dijkman op waarde. De aanvaller kon doorlopen richting het doel van Bos en prikte de vijfde treffer van Abcoude binnen. Na de 5-1 stokte de teller en wist het elftal van Joey van Leijenhorst de score niet meer op te schroeven. Het resterende deel van de wedstrijd werd zonder noemenswaardige momenten uitgespeeld en na negentig minuten spelen floot de scheidsrechter meteen voor het einde. Abcoude boekte een goede 5-1 overwinning op de Meteoor en kan stiekem weer naar boven kijken. De Meteoor zal na het inhaalweekend weer vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma van de zondag Tweede klasse B op de klassenpagina.

Foto: John Beckman