Spektakelstuk tussen Arsenal en AGB: 3-3

De tweede speelronde van de tweede periode bracht AGB bij SV Arsenal waar zich een waar spektakel ontvouwde. AGB domineerde maar Arsenal had maar een paar minuten nodig om een ommekeer te bewerkstelligen, alleen maar om die voorsprong in de laatste minuten weer te verliezen. Het werd uiteindelijk 3-3.

AGB begon de wedstrijd sterk. Al na 11 minuten stond de ploeg van Ugur Cebar op voorsprong. Een korte doeltrap op Abdelhakim Eladel liep fout af, hij verspeelde de bal en Lesley van Dams die het geklungel afstrafte en de score opende. AGB gaat hard op zoek naar de 2-0 maar die blijft lang uit. Barek Irmak – Serin speelde een erg goede wedstrijd en aan zijn hand had AGB al makkelijk kunnen uitlopen, ware het niet dat Nick Ruijmgaart een uitstekende wedstrijd keepte.

4Een korte corner bracht de lang verwachte treffer, vlak voor rust. De corner werd op Rüstem Polat gespeeld die een mannetje uitkapte en fraai in de verre hoek schoot. De 2-0 ruststand was een geflatteerde want Arsenal werd alleen gevaarlijk uit een paar dode spelmomenten en AGB had al makkelijk de wedstrijd kunnen beslissen.

In de tweede helft lijkt de wedstrijd op dezelfde manier verder te gaan. AGB krijgt nog een paar goede kansen maar dan wordt Arsenal wakker. Een snel genomen vrije trap vanaf de linkerflank komt bij Raymond Alexander die helemaal buitenom gaat en de bal bij Said Saidi Amor die de aansluitingstreffer scoort, in de 60ste minuut

5Arsenal is helemaal terug en drie minuten na de 1-2 gaat Alexandre weer diep en wordt achterover getrokken maar de scheids ziet er niets in, de wedstrijd gaat verder want Alexandre gaat verder, dit keer met een assist op Mourad Saâlioua nog geen vijf minuten na de 1-2. AGB mag weer aftrappen en verliest bij de eerste pass gelijk de bal, die direct diep gaat op wie anders dan Raymond Alexandre die zijn derde assist gaf en de wedstrijd op zijn kop zette.

Zo keert Arsenal de wedstrijd volledig om in een recordtijd van een kleine zes minuten en AGB kan weer van vooraf aan beginnen. AGB gaat op jacht naar de punten die ze zeker verdienden maar zonder geluk. Een vrije trap vanaf dichtbij wordt uitstekend gepareerd door Ruijmgaart en ook de ingevallen Damien Simson kon geen gelijkmaker forceren. Tot diep in blessuretijd lijkt Arsenal AGB hier te beroven van de volle mep. Maar dan scoort Erdal Tunc uit een voorgegeven vrije trap die dan toch een punt verzekerd voor AGB.

AGB komt in de laatste seconden toch nog naast Arsenal
AGB komt in de laatste seconden toch nog naast Arsenal

Na de wedstrijd hadden was de teleurstelling bij beide teams te voelen. “Iedereen zou teleurgesteld als je in de negentigste minuut nog voor staat en uiteindelijk met een gelijkspel van het veld stapt,” aldus Raymond Alexandre, de uitblinker bij Arsenal. Ook bij AGB was er natuurlijk onvrede over het puntje wat hier werd gehaald, “Ik wil een groot compliment geven aan mijn jongens” begon Ugur Cebar, “We hadden de eerste helft makkelijk 4 of 5-0 kunnen voor staan maar er staat een geweldige keeper bij hen onder de lat. Als je dan in de laatste minuten scoort moet je dat punt koesteren maar we hadden meer verdient.”

Verslag en fotos Daan de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB