Speler DCG maakt het redelijk goed

Speler Fernon Haselhoef die afgelopen zondag tijdens het duel DCG – Bloemendaal op het veld in elkaar zakte, maakt het naar omstandigheden goed. De jonge speler moest in het ziekenhuis worden opgenomen waar de doktoren uitgebreid zijn lichaam hebben onderzocht. Hier is geen medische oorzaak gevonden voor zijn plotselinge uitval.

De spits weet zelf niet meer goed wat er gebeurde op het bewuste moment. ‘Ik weet nog dat ik een sprint trok en dat het niet goed voelde in mijn borst. Mijn hart ging als een bezetene tekeer en ik voelde steken in mijn borst. Ik ben op mijn hurken gaan zitten en wat er vervolgens is gebeurd weet ik niet meer. Ik heb mijn ogen dicht gedaan en toen ik bijkwam stonden er allemaal mensen om mij heen.’ Dat Fernon met een brancard van het veld is gedragen en dat de brandweer zijn shirt heeft open geknipt is volkomen onbekend bij de speler. ‘Ik was heel suf en heb alles in een waas beleefd.’

Toen Fernon eenmaal in het ziekenhuis was, werd zijn lichaam onderzocht. ‘Er is een hartfilmpje gemaakt, bloed getest en een foto gemaakt. Aan mijn hart en bloed waren niets te zien, dus daar is geen oorzaak in gevonden. Wat volgens de doktoren een mogelijke oorzaak kan zijn, is dat ik afgelopen zondag grieperig was. Ik was ’s ochtends al een beetje koortsig en heb daarvoor paracetamol ingenomen. Ik krijg nu van alle kanten te horen dat deze combinatie bij inspanning levensgevaarlijk kan zijn. Na de paracetamol voelde ik me weer goed, dus ik heb ik het niet bij de trainer aangegeven. Ik heb niet geweten dat het zo gevaarlijk is om bij een griepje te sporten.’

Fernon Haselhoef kijkt naar zijn ploeggenoeten op de training

Vooralsnog is het griepje volgens de doktoren een ‘mogelijke’ oorzaak. Fernon moet aankomende week bij de polikliniek terugkomen voor nog een aantal testen. ‘Dit zijn onder andere een fietstest en een 24-uur test. Ik hoop dat hieruit een duidelijker beeld komt over de oorzaak. Dat ik niet weet wat de precieze oorzaak is, is nog het meest beangstigende. Ik ben al heel blij dat het inmiddels al een stuk beter gaat, maar de onzekerheid is heel vervelend’.

Ontslagen uit het ziekenhuis en eenmaal thuis, kwam bij Fernon het besef wat er was gebeurd. ‘Ik heb alles in een waas beleefd, dus ik heb niet meegekregen hoe het voor de mensen om mij heel moet zijn geweest. Toen ik op het internet het artikel las en de foto zag, ben ik heel erg geschrokken. Ik heb de hartstilstand van voetballer Evander Sno tijdens de wedstrijd tussen Jong Vitesse/AGOVV en Jong Ajax live meegemaakt. Dat jezelf iets kan overkomen op het veld, heb ik nooit aan gedacht. Ik denk dat het voor de omstanders erger is geweest dan voor mijzelf. Zij hebben het zien gebeuren.

Omdat ik de hele dag thuis zit en rust moet houden, krijg ik af en toe flashbacks en dat is wel even slikken. Ik wil het liefst dat het zo snel mogelijk voorbij is, dat ik duidelijkheid krijg en weer lekker kan voetballen. Ik vind het heel mooi om te merken dat iedereen meeleeft en ervoor me is. Ik heb heel veel telefoontjes gehad van mensen die me beterschap wensen.’

Voordat er duidelijkheid is, moet Fernon complete rust houden. Hij gaat naar de trainingen om langs de kant toe te kijken. Hier zijn zijn teamgenoten erg blij om hun spits weer op de been te zien. Na de training is de sfeer lekker luchtig en worden er al grappen over het voorval gemaakt. ‘Je had de materiaalman moeten horen toen ze in je shirtje knipten. Oh nee, toch geen basisnummer?! Mag ik zijn broekje terug?!’. Aan Fernon zijn teamgenoten zal het niet liggen om zich snel weer de oude te laten voelen.

Haselhoef. Geschrokken, maar weer op de been.

Foto’s en verslag: Anouschska Nuyens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)