Fernon Haselhoef is op het veld in elkaar gezakt

Speler DCG stort neer op veld

In de zondag derde klasse C is de wedstrijd tussen DCG en Bloemendaal door een dramatisch voorval gestaakt. Wat een goede wedstrijd voor DCG leek te worden, liep schokkend af. Aanvaller Fernon Haselhoef die in tweede helft voor de Amsterdamse club het veld in kwam, stortte in de 78e minuut neer. Met hartproblemen is de speler met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Met een goede invalbeurt leek er geen vuiltje aan de lucht voor Fernon. Aardig wat regen weliswaar, maar dat mocht niet beletten dat de Amsterdammers in de tweede helft op een 3-1 voorsprong kwamen te staan. Aanvaller Fernon Haselhoef had nog in de 75e minuut een grote kans op de 4-1, toen een paar minuten later de speler op zijn hurken ging zitten en in elkaar zakte. Niet alleen de verzorger zag dat het mis was ook de aanvoerder Gary Bouwmeester zag het voor zijn ogen gebeuren. ‘Ik ben heel erg geschrokken, heb meteen 112 geroepen. Ik zag zijn broertje aan komen rennen en dan krijg je een brok in je keel.’ Al snel is duidelijk dat het zijn hart is. Fernon is buitenwesten en komt gelukkig langzaamaan weer bij. Met een defibrillator bij de hand werd de speler op een brancard naar de kleedkamers vervoerd. Hier arriveerde na enkele minuten de brandweer en de politie. De brandweer snelde zich naar binnen en de politie hield de vrienden, spelers en supporters buiten. ‘Slachtoffer bij kennis, geen reanimatie, plakken wel voor de zekerheid AED-plakkers op zijn borst’, klinkt het door de portofoon.

Na een paar minuten arriveerde ook de ambulance die de speler naar het ziekenhuis bracht. De spelers zijn stuk voor stuk aangeslagen en ook trainer John Limon kan nog amper bevatten wat er is gebeurd. Eenmaal binnen komt het besef. ‘Ik ben erg geschrokken. Ik dacht eerst dat het zijn hamstring was, maar toen merkte ik dat het heel ernstig was. Dan realiseer je je dat het leven eindig is.’ De trainer is aangedaan en kan zijn tranen amper bedwingen. Ook de trainer van de tegenpartij Rob Buchel was geschrokken. ‘Iedereen was van slag. Ik zag de tranen in de ogen van de jongens. Logisch dat de wedstrijd is gestaakt. ’ Of de twaalf resterende minuten nog een keer moeten worden ingehaald bepaald de KNVB. Wat bij beide teams vandaag voorop staat is dat Fernon Haselhoef weer helemaal beter wordt.

Fernon Haselhoef

In vogelvlucht nog even kort de wedstrijd: De eerste helft begon gelijkwaardig. Echter viel er in het begin van de wedstrijd nog geen doelpunt. Wel viel er nog een ander slachtoffer. De keeper van DCG Radouane Krap botste in de 23e minuut tegen een speler van Bloemendaal met een snee in zijn kin tot gevolg en moest worden vervangen. Na de botsing, gaat het goed met DCG. In de 38e minuut speelt Donny Kessing zich vrij en passt de bal naar Shanon Schet. Hij kiest voor de verre hoek en schiet de 1-0 binnen. De voorsprong is van korte duur als Bloemendaal in de 45e minuut de gelijkmaker maakt. Een kopie van het doelpunt van DCG alleen dan aan de andere kant. Wouter Snel maakte de 1-1. Na de rust staat er een sterker DCG en Bloemendaal zakt in. ‘Al mijn verdedigers zijn geblesseerd, dus mijn elftal bestond uit middenvelders en aanvallers’, vertelde Rob Buchel, trainer van Bloemendaal achteraf. DCG kreeg veel kansen in de tweede helft en benutte er een paar. In de eerste minuut na rust kreeg Fouad Bouttar vanuit een corner de bal op zijn voet en schoot hem binnen. 2-1. Een goed begin van de tweede helft. Ook bij de 3-1 speelde Fouad een belangrijke rol. In de 72e minuut kreeg Gary Bouwmeester door de voorzet van Fouad de bal en schoot hem door de benen van de keeper. De Amsterdamse club zag de winst binnen handbereik, hoe dit afliep is inmiddels bekend.