Ralph Hovestad

Speler Hercules weet niets meer

Ralph Hovestad, de speler van Hercules die zondag onwel werd in het duel met JOS Watergraafsmeer, maakt het naar omstandigheden goed. De verdediger verloor afgelopen zondag vanuit het niets zijn bewustzijn. Hij verblijft nog steeds in het UMC te Utrecht. “ Ik voel me prima.”

De 24-jarige verdediger raakte zo’n twintig minuten voor tijd onwel en verloor zijn bewustzijn. JOS Watergraafsmeer speler Alex de Bruijne was er als de kippen bij om eerste hulp te verlenen. Hovestad kan zich er niets meer van herinneren: “Het schijnt dat ik zo’n zes minuten buiten bewust zijn ben geweest. Langs het veld ben ik weer even bijgekomen maar daarna steeds weer weggeraakt. Pas in het ziekenhuis in Amsterdam was ik voor mijn gevoel pas echt weer bij bewustzijn. Wat er daar tussen is gebeurd weet ik niets meer.”

Zondagavond werd Hovestad naar het UMC in Utrecht gebracht. Sinds vanochtend (dinsdag) ligt hij niet meer op de hartbewaking. Hovestad: “ Ik heb gisteren (maandag, red.) een inspanningstest gedaan en er zijn hartfilmpjes gemaakt. Die test ging prima en ik heb nergens last van. Ze weten nog niet precies wat er gebeurd is maar het kunnen hartritme stoornissen zijn of te maken hebben met mijn sporthart.”

JOS Watergraafsmeer Hercules werd gestaakt omdat een speler van Hercules onwel werd
Afgelopen zondag raakte Ralph Hovestad onwel. Inmiddels gaat het beter met de speler van Hercules

Hovestad weet dat hij een sporthart heeft. Dat houdt in dat je een groter en gespierder hart hebt. Woensdag zal er een scan gemaakt worden en dan hoopt de voetballer meer te horen over wat er precies is voorgevallen. Hovestad: “Het is even afwachten nu. Het liefst sta ik morgen weer op het veld. Nu dringt het wel langzaam tot me door wat er gebeurd is maar mijn familie en vrienden zijn vooral geschrokken. Ik heb er weinig van mee gekregen. Ik vind het erg verveld voor hun dat ze dat hebben moeten zien. Ook mijn jeugdteam stond langs de lijn. Die schrokken allemaal heel erg.”

Hovestad kreeg de afgelopen dagen veel steun uit de voetbalwereld. Via Het Amsterdamsche Voetbal wil hij daar iedereen voor bedanken.

Foto: website Fc Volendam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)