Foto John Beckman: Controle van de spelerspas voor aanvang van Buiksloot tegen De Blokkers

Spelerspas controle kost veel tijd

Op de voetbalvelden was het afgelopen weekend soms een vreemd gezicht. De KNVB was de wanordelijkheden in het amateurvoetbal zat en besloot dat voor de wedstrijd een spelerspascontrole moest worden uitgevoerd. Hierbij kon de scheidsrechter zelf met zekerheid vaststellen dat er niet gefraudeerd werd met voetballers die niet speelgerechtigd zouden zijn.

De procedure van deze actie leverde verschillende reacties op in het amateurvoetbal. Op onze site barstte er al een discussie los. Bijna iedereen is het er mee eens dat de maatregel op zichzelf een goed initiatief is; de manier waarop dit gebeurt, kan volgens velen ook anders. De controle op het veld zorgde ervoor dat wedstrijden later begonnen dan gepland en ook bij wissels duurde het nog even extra voordat de desbetreffende speler geientificeerd was en dus het veld mocht betreden. Wedstrijden liepen daarom enorm uit en dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Foto John Beckman: Controle van de spelerspas voor aanvang van Buiksloot tegen De Blokkers
Foto John Beckman: Controle van de spelerspas voor aanvang van Buiksloot tegen De Blokkers

Guus Posthumus, districtsmanager van het KNVB-district West I, geeft aan dat de voetbalbond ook niet blij is met vertragingen rondom de wedstrijden door spelerspascontroles.”Wij willen dat wedstrijden flitsend en met veel actie  verlopen, de controles voor de wedstrijden en tijdens wissels helpen hier natuurlijk niet bij. Maar deze maatregel komt vanuit de leden zelf en is er om de narigheid uit het amateurvoetbal te verbannen. Ik dat we allemaal even door de zure appel heen moeten bijten en dat het in de loop van het seizoen soepeler zal verlopen.”

De KNVB zal de maatregel met betrekking tot de spelerspascontroles snel gaan evalueren. “De KNVB luistert naar haar leden en als uit de evaluatie in november zal blijken dat de spelerspascontroles teveel vertraging op de velden veroorzaakt zullen wij de maatregel schrappen,” aldus Posthumus.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)