Spelmaker Abdel Taki van Magreb’90 naar OFC

OFC uit Oostzaan heeft zich versterkt met de dertig karige Abdel Taki. De spelmaker komt over van Magreb’90 uit Utrecht. MetMagreb’90 staat hij op het punt om kampioen te worden in de zondag eerste klasse B.

Taki is zeker geen onbekende in de Amsterdamse voetbalwereld. Vorig seizoen speelde hij nog voor Zeeburgia en in het verleden speelde hij ook in de jeugdafdeling va Ajax.  Daarnaast verdedigde hij de kleuren van ADO Den Haag, FC Utrecht, HSV, Chabab en Young Boys. Nu keert hij dus weer terug naar Amsterdam.

Foto Antonio Dias: Abdel Taki zorgt al vroeg in de wedstrijd voor een 1-0 voorsprong
Foto Antonio Dias: Abdel Taki scoort namens Zeeburgia

Taki: “Bij Magreb’90 was het dit allemaal een beetje chaotisch en dat ondanks de goede prestaties. De trainer (Mark Verkuyl, red.) werd ontslagen en zelf had ik te maken met een schorsing van vijf wedstrijden en een langdurige blessure aan mijn voet. Nu speel ik gelukkig weer en hoop ik met Magreb kampioen te worden en te promoveren naar de hoofdklasse. We staan met nog vier wedstrijden te gaan twee punten voor. Het worden dus nog vier finales.”

Taki speelde al eerder bij Magreb in het seizoen 2011/2012. Toen werd hij met de ploeg uit Utrecht onder Simon Ouaali kampioen in de tweede klasse. Taki: “ Als we nu weer kampioen worden is het dus mijn tweede titel.  Ik denk niet dat er voor mij nog  veel te winnen valt daar dus vind ik het tijd voor een nieuwe uitdaging.  Daarnaast wilde ik ook weer in de regio Amsterdam spelen omdat het reizen me toch te veel werd. Ik heb een eigen IT bedrijf dus OFC komt als geroepen.”

Foto: Antonio Diaz de Oliveira: Abdel Taki
Foto: Antonio Diaz de Oliveira: Abdel Taki in het shirt van Zeeburgia

Taki is niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste aanwinst van OFC. De concurrentie zal komend jaar moordend zijn. Taki: “Dat is alleen maar goed. Je maakt elkaar alleen maar scherper. Ik ben gehaald voor de nummer tien positie. Het zou mooi zijn als OFC dit jaar al weet te promoveren naar de hoofdklasse dan zouden we volgend jaar een gooi kunnen doen naar de Topklasse. Als het dit jaar niet lukt is er volgend jaar maar een doel en dat is kampioen worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)