Quizleider en scheidsrechter Adriaan Jeukens

Spelregeltest maakt veel los bij JOS

JOS Watergraafsmeer sloot de eerste helft van het seizoen af met een Spelregel Quiz Avond. De vragen van scheidsrechter Adriaan Jeukens en Hoofd spelregelzaken Marc Nipius van de KNVB zorgden voor heel wat discussie.

De avond was voor spelers van de zondag selectie, het eerste zaterdag team, de A1, de veteranen, oud spelers en dames. Trainer Sander Middelbeek: “We hebben eerst een gezamenlijk toernooi gespeeld en daarna de spelregel quiz gespeeld. Die was ontzettend leuk maar vooral erg leerzaam.”

De deelnemers kregen allemaal vier kaarten. De bekende gele en rode maar ook een groene en een witte. Middels beelden werden er diverse spelsituaties uit de eredivisie vertoond. Op het moment dat het beeld werd stil gezet moesten de deelnemers een kaart trekken en hun keuze worden gemotiveerd. Middelbeek: “ Ik heb zelden zoveel afwijkende meningen gezien.”

Dannu Rosengart, winnaar Thierry van der Kooye en Paul Bekker stonden in de finale
Dannu Rosengart, winnaar Thierry van der Kooye en Paul Bekker stonden in de finale

De spelsituaties over hands en buitenspel was het meest confronterend. Slecht weinig  deelnemers blijken te weten hoe het precies zit met de regels terwijl sommige al meer dan dertig jaar spelen. Middelbeek: “ De penalty die wij tegen kregen tegen OFC (klik hier voor de beelden) was dus absoluut geen hands. Er is namelijk alleen sprake van hands wanneer de bal opzettelijk met de arm wordt gespeeld.”

Quizleider en scheidsrechter Adriaan Jeukens
Quizleider en scheidsrechter Adriaan Jeukens

De quiz kende uiteindelijk drie finalisten. Paul Bekker en Thierry van der Kooye namens de zondag 1 en Danny Rosengarten. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Thierry van der Kooye.

Foto’s Piet Pas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)