Home / Algemeen / Spits Enzo Stroo via IVV en Zilvermeeuwen naar FC Volendam

Spits Enzo Stroo via IVV en Zilvermeeuwen naar FC Volendam

Hij speelde vorig seizoen nog met IVV in de derde klasse, dit jaar voetbalde Enzo Stroo in de tweede klasse bij Zilvermeeuwen en na de zomer gaat de spits aan de slag bij eerste divisionist FC Volendam. “Ik begin op amateurbasis, maar ik ga er alles aan doen om een profcontract te bemachtigen”, zegt Stroo.

De 21-jarige spits trainde al diverse keren mee. “Ik merkte direct dat het tempo een stuk hoger ligt, maar ik werd direct goed opgevangen door alle spelers van FC Volendam. Het is mijn eerste profavontuur.”

Via Eric Heerings, zijn trainer bij Zilververmeeuwen, kwam Stroo in contact met de club uit de Jupiler League. “Heerings kent de hoofdtrainer van Volendam”, legt de talentvolle spits uit, die onder leiding van Heerings furore maakte in de tweede klasse. “Met Zilvermeeuwen begonnen we het seizoen met enkele nederlagen, maar nadat Heerings na de winterstop het roer over nam, waren we onverslaanbaar. Als we in de beginfase van de competitie iets meer punten hadden gepakt waren we tweede geworden en zouden we zijn gepromoveerd naar de eerste klasse.”

Stroo liet bij IVV al zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Voor de club uit Landsmeer scoorde hij meer dan dertig keer. “Hopelijk kan ik de lijn van de afgelopen jaren doortrekken. Het is een spannend avontuur, maar ik ga proberen om een plek te veroveren in het eerste team. Natuurlijk besef ik dat het lastig gaat worden.”

Over enkele weken gaat de voorbereiding van FC Volendam van start. “Een vakantie zit er voor mij niet in. Ik ben druk bezig met mijn studie, waarvoor ik de komende weken nog enkele tentamens heb en daarna start ik al met Volendam. Maar erg vind ik het natuurlijk niet. Ik wil graag laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Send this to a friend