Arno Splinter is ook komend seizoen hoofdtrainer van NVC

Splinter ontslagen bij NVC: “Dit kwam voor mij geheel uit de lucht vallen”

De Amsterdamse trainer Arno Splinter is ontslagen bij zijn club NVC uit de tweede klasse B. Het kwam voor de ex-voetballer van onder meer Ajax geheel uit de lucht vallen. “Jammer, ik wilde afsluiten in stijl,” zegt hij.

Splinter had eerder dit seizoen al wel aangegeven dat dit zijn laatste jaar zou zijn voor de club uit Naarden. “Ik wilde vol gas wilde geven met mijn bedrijfje, waarmee ik zoveel mogelijk mensen op een leuke manier aan het sporten probeer te krijgen. Maar ik wilde dit seizoen gewoon afmaken. Aan de andere kant begrijp ik de club ook wel. Ze willen met de nieuwe trainer een frisse start maken.”

Als nieuwe trainer wordt de huidige assistent van Splinter, Joeri van Gelder, naar voren geschoven. “We hebben altijd goed samengewerkt en ik had hem graag komend half jaar klaar willen stomen als hoofdtrainer. Geen idee waarom ze dat niet zien zitten. Maar ik gun hem het allerbeste.”

“Je weet dat trainers komen en gaan bij verenigingen, maar het is toch raar. Bijna bij alle clubs waar ik gespeeld of getraind heb ben ik weggegaan met gezeur. Als speler bij Ajax en De Graafschap, maar ook bij de amateurclubs Huizen en Young Boys. En nu als trainer bij NVC. Er was iedere keer wel wat.”

Splinter kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij NVC, dat op dit moment tiende staat in de competitie. “Toen ik hier kwam had het eerste elftal drie spelers. Ik heb toen al mijn vrienden gebeld en ik heb het eerste elftal vanaf de grond opgebouwd. We zijn in 2013 kampioen geworden, dat was een groot feest. Toch voelt het nu niet als stank voor dank.”

Op zijn Facebookpagina zegt Splinter wel teleurgesteld te zijn in één man. “Het voetbal zit vol struikrovers en mensen die ten koste van alles erbij willen horen. Dat soort mensen verpesten het voor anderen, en dat is waarom ik voetbal soms haat. Ik ga niet zeggen wie ik bedoel. Het is in ieder geval niemand uit het bestuur.”

De 37-jarige Splinter gaat zich de komende tijd richten op zijn bedrijf en blijft daarbij trainer van zijn zoon, die in de D1 van NVC speelt. “Ik ben ook van plan om me in te schrijven bij een leuk team om lekker te voetballen. Het maakt niet uit op welk niveau dat is. Uiteindelijk zou ik graag jeugdtrainer willen worden in het betaalde voetbal of bij een Topklasser. Maar ik ben nog jong, dus ik heb geen haast.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)