Home / Algemeen / Sporting Almere boos op KNVB vanwege punten in mindering

Sporting Almere boos op KNVB vanwege punten in mindering

Sporting Almere heeft tot hun verbazing drie punten in mindering gekregen en een geldboete van 150 euro naar aanleiding van het duel met Allen Weerbaar. Na afloop van de eerste helft werd besloten niet verder te spelen. Pas vier weken later werden de gevolgen duidelijk. Voorzitter Paul Baudoin is woedend.

“Wij melden de kwestie keurig de dag na de wedstrijd, geven aan de verdere behandeling af te zullen wachten en krijgen na vier weken radiostilte op basis van een verklaring van de scheidsrechter en de thuisclub direct de rekening gepresenteerd”, legt de voorzitter uit op de clubwebsite. Hij is van mening dat, naast een onjuiste procedure, zijn club in een onmogelijke positie is gebracht en het indienen van bezwaar onduidelijk is. Dat moet immers binnen drie werkdagen. “Onze bestuursleden en managers zijn gewoon vrijwilligers en hebben een betaalde baan binnen het bedrijfsleven, ik kan toch niet van die mensen verwachten dat ze in hun beroepstijd maar verklaringen voor de vereniging gaan zitten schrijven”

Er heerste volgens de zondag vierdeklasser een ‘onprettige en intimiderende sfeer binnen en buiten het veld’. “Het kan dan wel zo zijn dat de andere vereniging en de scheidsrechter van mening zijn dat er helemaal niets is gebeurd, maar dat was wel degelijk zo. Anders lopen wij niet weg. Als een scheidsrechter daar niet op reageert, een en ander op zijn beloop laat en zelfs gaat verkondigen dat dit in deze tijd normaal is, is het eind voor ons wel bereikt.”

Vanuit Almere is er een open brief gestuurd naar Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal, red.) om meer aandacht te vragen voor dit soort problematiek. “Je moet er voor zorgen dat clubs zich gesteund voelen in de manier waarop ze met potentiële excessen omgaan en niet, zoals in dit geval straffen zonder de kwestie nog eens heel zorgvuldig te hebben bekeken.”

Door de drie punten in mindering zakt Sporting Almere naar de tiende plaats in de zondag vierde klasse G.

Foto: Paul Baudoin (m)

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)