Sporting Almere trainer Peter Kruithof (l) is blij met de gelijkmaker tegen BVV'31 afgelopen dinsdag

Sporting Almere krijgt zijn zin van de KNVB

Sporting Almere, zondag zesde klas, heeft geen schijn van kans in de beker. De eerste twee wedstrijden werden verloren en afgelopen dinsdag werd het duel tegen BVV’31 bij een 4-1 achterstand in de rust gestaakt vanwege de regen. BVV’31 moet met elf goals verschil winnen om door te gaan naar de volgende ronde en dus werd er  eerst besloten het duel aanstaande dinsdag uit te spelen. Vandaag besloot de KNVB dat het duel niet meer gespeeld hoeft te worden.

De boosheid van trainer Peter Kruithof is verdwenen. Woensdag  zei hij nog op Facebook: “Zijn ze nou helemaal gek geworden bij de KNVB. IK hoop dat het gaat sneeuwen.”  Vandaag klinkt hij een stuk opgewekter. Kruithof: “Ik ben dat we er niet heen hoeven dinsdag. Want het laat natuurlijk nergens op. Ik denk dat BVV’31  er verstandig aan heeft gedaan om de KNVB te laten weten dat ze hem niet meer uit willen spelen. Ik heb een fanatieke ploeg en die zouden er alles aan gedaan hebben om het verschil kleiner dan elf te houden.”

Sporting Almere trainer Peter Kruithof (l) is blij met de gelijkmaker tegen BVV'31 afgelopen dinsdag
Sporting Almere trainer Peter Kruithof (l) is blij met de gelijkmaker tegen BVV’31 afgelopen dinsdag. rechts zijn assistent Peter van Gemonde

Kruithof: ” Het was afgelopen dinsdag al een rare situatie. het regende hard maar BVV wilde kosten wat kost op gras speleen terwijl ze ook een prima kunstgrasveld hebben liggen. In de rust konden we niet meer verder. Het is goed dat we niet voor 45 minuten weer daar heen moeten. Tegen een ploeg uit de derde klasse zijn we een soort schietschijf en daar heeft niemand wat aan. In onze eigen klasse, de zesde klaas, zijn we titlelkandidaat. Dat vind ik veel belangrijker.”

Omdat de wedstrijd dus niet meer uitgespeeld wordt gaat zondag vierdeklasser NFC naar de volgende ronde.

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!