Sporting Almere trekt zaterdagselectie terug

Nog voor de start van de competitie heeft Sporting Almere de zaterdagselectie teruggetrokken. Dat besluit komt niet helemaal uit de lucht vallen, onlangs stapte trainer Sandor Augustijn al op omdat hij geen perspectief meer zag bij de club.

De club had moeite om een volwaardige selectie op de been te krijgen. Een groot deel van de selectie was niet bereid om contributie te betalen, iets wat voor de club wel nodig was om overeind te kunnen blijven en de selectie te kunnen faciliteren. Sporting Almere hoopte dat op te lossen door spelers vanuit de oudste jeugd door te schuiven.

Augustijn besloot toen echter al zijn contract in te leveren, waardoor het voortbestaan van selectie helemaal op losse schroeven stond. Voorzitter Peter van Eijk geeft in gesprek met Omroep Almere aan dat hij het opheffen van de selectie ziet als een logische keuze voor de fase waarin de club nu zit. In de toekomst keert de club mogelijk terug met een zaterdagselectie, maar wel alleen als dat kan met spelers die doorstromen vanuit de jeugd, zo benadrukt Van Eijk.

Door het wegvallen van Sporting Almere bestaat Zaterdag 4f nu uit 13 ploegen die dus 2 periodes zullen spelen.

Bekijk hier de indeling en het programma in Zaterdag 4f

Augustijn levert contract bij Sporting Almere in en wordt assistent bij DWS

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)