Foto: Jeroen Hijlkema

Sporting Krommenie ook niet opgewassen tegen doelpuntenmachine Purmersteijn (zaterdag)

Ondanks dat de honderd doelpunten al gehaald zijn en het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse A slechts een kwestie van tijd is, weet Purmersteijn niet van ophouden. De koploper scoorde er vorige week tien tegen Fortuna Wormerveer en nu moest Sporting Krommenie aan de Purmerendse dadendrang geloven: 8-0.

De gasten uit Krommenie hielden tot de 23ste minuut stand. Uit een voorzet van Sonny Punt nam Ricardo Stam de openingstreffer voor zijn rekening en daarna was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg. Drie minuten later haalde doelman Youp Leguyt een kogel van Achraf Nazih stijlvol uit het doel, maar in de rebound knalde Punt alsnog raak: 2-0. Kort hierna toonde Dick Bos zijn specialisme door een vrije trap op de rand van het strafschopgebied onhoudbaar voor de doelman binnen te schieten voor de 3-0.

De Purmerenders wisten niet van ophouden. Op aangeven van Jamel Magnée kopte Kevin Hijlkema de 4-0 binnen en op slag van rust was de middenvelder, door de lucht zwevend met een geweldige kopbal als Beb Bakhuys, opnieuw trefzeker om de ruststand op 5-0 te bepalen.

De ruime voorsprong was nog niet voldoende voor Purmersteijn. Bos zag zijn inzet uit de hoek gehaald worden en een afstandsschot spatte tegen de lat uiteen. Pas in de 57ste minuut kregen de gasten hun eerste serieuze kans. Romano Denneboom kwam bij een vrije trap vrij voor doelman Dave Hiddes, alleen vloog zijn schot hoog over het doel.

Na ruim een uur spelen stuurde Punt vleugelverdediger Ronnie Roomeijer de diepte in en liet hij een paar tegenstanders zijn hielen zien om vervolgens de 6-0 in de korte hoek te schieten. Ook invaller Owairan Cleonise pakte zijn doelpuntje mee door met links Leguyt kansloos te laten, 0-7. Met een schitterend stiftballetje verraste Hijlkema in de slotminuut de uitvallende sluitpost en bracht de eindstand op 8-0.

Over twee weken zou Purmersteijn kampioen kunnen worden wanneer SRC op bezoek komt. Dan moet achtervolger Flamingo’s ’64 wel punten verspelen tegen Sporting Krommenie of AFC’34. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse A.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jeroen Hijlkema

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)