Sporting Martinus bijt zich stuk op Alliance’22

Zondag derdeklasser Sporting Martinus ziet de concurrenten in de strijd om de vierde plek steeds dichterbij komen. De ploeg van Tom Verhoek ging zelf met 2-1 onderuit bij Alliance’22, terwijl ZSGOWMS en Diemen wel wisten te winnen. De Amstelveners hebben daardoor slechts nog één punt voorsprong.

Sporting Martinus behield slechte herinneringen aan Alliance’22, waar vorig seizoen in de slotfase een 1-2 voorsprong werd verspeeld: 3-2. Net als die wedstrijd mochten de bezoekers het spel maken, zonder echt gevaarlijk te zijn. De grootste kans van de eerste helft was voor Niek Koning. Na terugleggen van Björn van Breenen schoot hij de bal hoog over. Niet veel later kwam Alliance’22 uit het niets aan de leiding. Een listige lob van Pim Kolner was doelman Niels Wuthrich te machtig.

Verhoek greep halverwege in met twee wissels, maar amper begonnen aan de tweede helft keek zijn ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. Een schot van Folkert de Freeze werd van richting veranderd door Matthijs Boersma. De verdediger werd direct daarna gewisseld voor David Soesan om veertig minuten lang alles-of-niets te spelen en Alliance’22 met de rug tegen de muur te drukken.

Op het uur spelen wordt deze pressie beloond. Met een fraaie lob van buiten de zestien bracht Koning de spanning terug: 2-1. Sporting Martinus bleef drukken, maar zag keer op keer een groen-zwarte muur voor zich staan. De bezoekers raakten nog een keer de paal en ook met standaardsituaties was er geen doorkomen aan. In de slotminuut kreeg Christoph Kleiren dé kans om de bezoekers een punt bezorgen, maar hij plaatste de bal naast het open doel.

Het werd een gevoelige nederlaag voor de Amstelveners, die bovendien verzuimden bij de top-3 aan te haken. Volgende week kunnen ze zich hiervan revancheren tegen middenmoter VSV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag en foto’s: Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)