Home / Algemeen / Sporting Martinus boekt verdiende overwinning op Swift

Sporting Martinus boekt verdiende overwinning op Swift

Sporting Martinus heeft in de zondag vierde klasse F de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Swift opende het elftal van Ron Gerlof al vroeg de score en werd de voorsprong in de tweede helft vergroot. Het duel in Amstelveen eindigde uiteindelijk in een 3-0 zege voor Martinus.

Swift had de bal nog niet aangeraakt toen Fabian van Ginkel een voorzet van Raymond Wismeijer via de stuit in de verre hoek raak schoot. De vroege voorsprong was geen voorbode van een spetterende eerste helft. Martinus kwam matig voor de dag en Swift was richting de rust zelfs de betere op het veld. De bezoekers leverde een aantal voorzetten af, echt gevaarlijk werd Swift niet.

Martinus kreeg voor rust de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Na een luchtduel tussen de Swift-doelman en Wismeijer gaf scheidsrechter Akkaya tot ieders verbazing een strafschop. De poging vanaf elf meter werd matig ingeschoten door Jan Sjerps en geklemd door de doelman.

Martinus - Swift

Na de pauze stelde Martinus snel orde op zaken. Het speelde goed voetbal, kreeg kansen en gaf achterin niks weg. Rond de zestigste minuut viel de tweede treffer. Joel Cornwall knalde het leer met de buitenkant vanaf randje zestien fraai in de kruising. Tien minuten voor tijd kreeg Martinus voor de tweede maal een strafschop. Ditmaal stond Dai Nagashima achter de bal en stuurde hij de keeper de verkeerde hoek in: 3-0.

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten, tot doelpunten leidde dit niet. Swift schoot in blessuretijd voor het eerst op doel, de poging werd over getikt door Steven den Heeten. Zo eindigde het duel in een terechte 3-0 zege voor Martinus.

Foto’s Karel Stevens

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)