Home / Algemeen / Sporting Martinus en Schoten in evenwicht in strijd om vierde plek

Sporting Martinus en Schoten in evenwicht in strijd om vierde plek

Een direct duel om de vierde plaats in de zondag derde klasse C tussen Sporting Martinus en Schoten heeft geen winnaar opgeleverd. In Amstelveen eindigde de wedstrijd tussen de twee subtoppers in een 1-1 gelijkspel. Ondanks het puntverlies stapte Martinus-trainer Ron Gerlof met een goed gevoel van het veld. “Als wij nog drie keer winnen ben ik er zeker van dat wij vierde worden en ons via die plek gaan plaatsen voor de play-offs om promotie naar de tweede klasse.”

De oefenmeester zag zijn ploeg op eigen veld goed aan het duel beginnen. “Binnen enkele minuten raakten we de lat en kregen we een goede een-op-een kans met de doelman”, aldus Gerlof, die de gasten na zo’n 25 minuten uit het niets op voorsprong zag komen. “Een schot van een meter of 25 werd gepareerd, maar uit de rebound werd alsnog gescoord.”

In de tweede helft probeerde Gerlof door het inbrengen van de van een blessure herstelde David Soesan de achterstand weg te poetsen, maar het was uiteindelijk niet de spits die zijn ploeg een punt schonk. Dat deed verdediger Yvo Bary. “Op de training schiet Soesan inmiddels alweer vanuit alle hoeken en standen raak, maar tegen Schoten sprong hij met een tweetal kansen minder goed om. Toch ben ik tevreden over zijn spel.”

De oefenmeester, die voorafgaand aan het seizoen ging voor handhaving, was ook te spreken over zijn defensie. “Samen met FC Weesp (24 om 25) hebben wij nog altijd het minste aantal tegentreffers geïncasseerd. Achterin staat het ook als een huis. Helaas waren we voorin wederom niet scherp genoeg, maar als wij ons over drie duels kunnen plaatsen voor de nacompetitie hebben wij het gewoon uitstekend gedaan.” De vierde plaats, die de Amstelveners nu met Schoten en Olympia Haarlem delen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!