Sporting Martinus houdt Bloemendaal in bedwang

In de zondag derde klasse C heeft Sporting Martinus Weesp een goede dienst bewezen door gelijk te spelen tegen Bloemendaal. In Amstelveen waren er kansen genoeg voor beide ploegen maar gescoord werd er niet. Sporting Martinus blijft stevig in de middenmoot staan.

Bij de thuisploeg ontbraken Ramon Wismeyer, Joel Cornwall en Lars Born om uiteenlopende redenen. Desondanks was Sporting Martinus veruit de betere ploeg in de eerste helft. Een poging van Ralph Jurka vloog rakelings over de kruising en Niek Koning was een aantal keren dreigend met het hoofd. De grootste kans zou echter op naam komen van Hidde Peterson die oog-in-oog met de doelman van Bloemendaal kwam te staan. Laatstgenoemde keerde de inzet in de korte hoek en kwam zo als winnaar uit de strijd.

Na de pauze golfde het spel op en neer. Jurka probeerde het nog maar eens en zag nu de bal via de lat over het doel vliegen. Even later moest ook Niels Wuthrich tweemaal in actie komen om gevaar van Bloemendaal te verijdelen. In de slotfase kregen zowel Sporting Martinus als Bloemendaal nog een opgelegde kans om er met de zege vandoor te gaan. Na een corner is het Yvo Bary die snoeihard op de lat kopt namens de thuisploeg. Het slotakkoord was voor Bloemendaal maar voor een leeg doel kon de bal net niet binnen worden gegleden. Zo bleef het bij 0-0 in een wedstrijd die voor de toeschouwers zeker niet saai was.

”We hebben goed gespeeld”, aldus Ron Gerlof. ”Ik hoorde van de toeschouwers dat het een zeer aantrekkelijke wedstrijd was. We weten dat we thuis altijd iets extra’s kunnen brengen, zo ook vandaag. In de eerste helft hebben we Bloemendaal goed vastgezet. Daarna kon het alle kanten op. Met een punt ben ik zeker tevreden gezien de omstandigheden.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C

Foto’s: Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)