Home / Algemeen / Sporting Martinus houdt ZSGOWMS op gelijkspel
Foto: Alex van Elven

Sporting Martinus houdt ZSGOWMS op gelijkspel

Na de 0-2 overwinning vorige week in en tegen Bloemendaal heeft Sporting Martinus opnieuw een prima resultaat behaald tegen een topploeg in de zondag derde klasse C. De ploeg van Ron Gerlof hield titelkandidaat ZSGOWMS op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

“Als je een ploeg tegenover je hebt staan waar zoveel in geïnvesteerd is, is het niet zo gek als je je erop instelt te verdedigen”, zegt Gerlof. ZSGOWMS was de betere ploeg, had ook het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om veel uitgespeelde kansen te creëeren. Dat lukte een defensief Sporting Martinus op een paar standaardsituaties na overigens ook niet. “Een punt pakken tegen een kampioenskandidaat en zonder gele kaarten de nul houden is knap. Daar moet ik mijn ploeg echt een compliment voor maken.”

Toen het speelschema bekend werd gemaakt, wist Gerlof dat de Amstelveners voor een lastig karwei stonden. De eerste vier opponenten: Bloemendaal, ZSGOWMS, De Kennemers en SDZ. Bloemendaal liep vorig seizoen op de slotdag het kampioenschap mis, terwijl de andere drie worden gezien als de grote favorieten voor de titel. “Ik heb van tevoren gezegd dat ik met vier punten uit die duels tevreden zou zijn, die hebben we al binnen”, zegt de oefenmeester.

“Wij hebben geen kampioensploeg, maar zijn wel lastig om tegen te spelen. ZSGOWMS moet bijvoorbeeld met zo’n groep stijf bovenaan staan. Zij hebben twee punten, wij vier. Misschien moet de rest straks ook rekening met ons gaan houden”, glimlacht Gerlof.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto Alex van Elven