Sporting Martinus kan niet verrassen tegen De Kennemers

Zondag derdeklasser Sporting Martinus is in de tweede ronde uitgeschakeld in de districtsbeker. De ploeg van Ron Gerlof verloor met 2-1 bij De Kennemers, dat uitkomt in de zondag tweede klasse A. Bij rust stonden de bezoekers nog voor met 0-1.

De harde wind zorgde ervoor dat de wedstrijd in de eerste helft niet echt los wilde barsten. De Kennemers had de bal, maar het lukten de Beverwijkers niet om gevaarlijk te worden. Het waren de bezoekers die zelfs op voorsprong kwamen. Na een mooie combinatie tussen Thomas Verhoogt en Jesse Correia kon de eerstgenoemde aanleggen voor een mooi schot in de bovenhoek, al dan niet gedragen door de wind. Zodoende was er een verrassende 0-1 ruststand.

martinus-2

De Kennemers deed in de rust een omzetting en dat bleek een gouden greep van coach Jos van Veelen. Simon Hommes kwam in de spits te staan, waardoor de thuisploeg beter aan voetballen kwam. Hommes bracht zijn ploeg na een kwartiertje spelen in de tweede helft op gelijke hoogte uit een vrije trap. Martinus kreeg geen grip meer op het spel en de thuisploeg rook bloed. Desalniettemin kreeg Ralph Jurka nog een goede kans om de bezoekers opnieuw op voorsprong te brengen, maar zijn inzet ging naast.

Het was de thuisploeg die aan het langste eind trok. Een voorzet van Jermaine Ristie werd gevangen door de wind. Hommes anticipeerde daar het beste op en kon zijn tweede van de middag binnenkoppen. Sporting Martinus probeerde het hierna nog wel. Jurka kreeg nog een kans uit een rebound maar kwam net niet bij de bal. Het bleef bij 2-1. Het bekeravontuur voor Martinus zit er op, waardoor de ploeg van Ron Gerlof zich nu volledig op de competitie kan richten.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Stef Cornwall